Çanakkalede temizlik çalışmaları

Çanakkalede temizlik çalışmaları


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle kent merkezinde ve mücavir alanda yer alan Güzelyalı ve Dardanostaki temizlik çalışmalarına hız verdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, deniz ve boğaz kenti olan Çanakkalede, halkın ortak kullanımı olan sahillerin temizliğine büyük önem verildiği belirtilerek, Yeni Kordon, Dardanos ve Güzelyalı sahillerinde 1 Haziranda başlatılan temizlik çalışmalarının yaz boyunca belirli periyotlarla devam edeceği bildirildi.
     Sivri sinek konusunda, şubat ayında kışlak mücadelesiyle başlayan faaliyetlerin, mart ayında larva mücadelesiyle sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, durgun su ortamlarının sivri sinek larvalarına karşı ilaçlanma çalışmalarının ise devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
     Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte haziran ayı içerisinde kent merkezi ve mücavir alanda başlayan ilaçlama çalışmaları da yaz boyu devam edecek. Ayrıca kara sinekler için yaşam ortamı oluşturan çöp konteynerleri ve dipleri ilk olarak konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ile temizlenmekte, ardından da ilaçlanarak sterilize edilmektedir.
    
     Muhabir : Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkalede temizlik çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER