Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -İŞKUR İl Müdürü Çalışkan, ÇOMÜSEMi ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezini (ÇOMÜSEM) ziyaret etti.
     Ziyarette, 2013-2014 yıllarındaki İŞKURun gümrükleme ve dış ticaret, ahçılık, dalgıç kursları konusunda işbirliği yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
     ÇOMÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Habacı, İŞKUR ile daha köklü ve kalıcı işbirliğine hazır olduklarını belirterek, İŞKURun ülkemizde işsizliğin önlenmesi konusunda ciddi katkıları olduğunu biliyoruz. 486 bin nüfuslu Çanakkalede 16 bin işsiz olduğunu düşünürsek üniversitemiz olarak bunu sosyal bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Piyasaya nitelikli iş gücü imkanları hazırlamada bizim de katkımız olsun istiyoruz diye konuştu.
    
     -ÇOMÜ tanıtım günü çalışmaları sürüyor-
    
     ÇOMÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü organizasyonuyla yapılacak ÇOMÜ tanıtım günü çalışmaları sürüyor.
     Tanıtım gününde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yerleşke, gözlem evi gezileri, sınav sırasında olaşabilecek heyecan ve stresle baş etme yöntemlerinin anlatılacağı seminer gibi öğrencilerin ilgisini çekecek etkinliklerin yanı sıra tüm fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve ilgili ÇOMÜ birimleri fuar alanında stantlar açılarak, öğrencilerle buluşulacak.
     Etkinlik, 3 Mayısta Troia Kültür Merkezinde yapılacak.
    
     -Dünya ve Ülkemiz Ormanlarına Bakış konferansı-
    
     Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğü ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Dünya ve Ülkemiz Ormanlarına Bakış adlı konferans düzenlendi.
     Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Yaşar, üniversitede düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, yaşanabilir çevrenin en önemli bileşenlerinden birisinin ağaç ve orman olduğunu söyledi.
     Ortak gelecek için yapılacak en önemli çalışmaların başında fidan dikip, orman yaratmak olduğunu dile getiren Yaşar, Ülkemizde kişi başına 0,15 hektar verimli orman düşerken, bu miktar Avrupada 0,26, ABDde 0,78, dünya ise 0,64tür. Ülkemizde 1970lerden itibaren toprak erozyonu, yangınlar, zararlılarla etkin mücadele, biyolojik çeşitliliğin korunması ve ağaçlandırmalar yoluyla ormanları tekrar kazanma süreci başlamıştır. Ülkemiz orman varlığını artıran az sayıdaki ülkelerden biridir diye konuştu.
     Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünde görevli başmühendis Osman Bayır ise dünya, Türkiye ve Çanakkale ormanlarının mevcut durumuna ilişkin istatistiksel analiz yapıp, Türkiyedeki orman varlığının küçülmesinin nedenlerini, orman zararlıları ve mücadele, biyolojik mücadelenin önemi konularında bilgi verdi.
    
     -Yenice MYOda toplantı-
    
     ÇOMÜye bağlı Yenice Meslek Yüksekokulunda (MYO), Güney Marmara Bölge Planı toplantısı yapıldı.
     Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, yaptığı konuşmada, 10 yılı kapsayacak Güney Marmara Bölge Planı hazırlıkları kapsamında 13üncü toplantının Yenicede yapıldığını söyledi.
     Gündoğan, bölgenin aşılması gereken problemlerinin ortaya çıkarılmasında, Yenicenin geleceğine yönelik fikirlerin yerinde tespit edilmesinin daha anlamlı olacağı düşüncesiyle toplantının düzenlendiğini ifade etti.
     Kaymakam Dede Musa Baştürk ise bu tür toplantıların bölge kaynaklarından daha yüksek katma değer sağlayabilmek ve bölgesel sıkıntılara yönelik çözüm önerilerinin dile getirilmesinde son derece yararlı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER