Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Anadolu Öğrenci Birliğinin organizasyonuyla 200 üniversite öğrencisi, şehitlikleri ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Anadolu Öğrenci Birliğinin (AÖB) organizasyonuyla çeşitli üniversitelerden gelen 200 öğrenci, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlik ve anıtları ziyaret etti.
     AÖB Orta Öğretim Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Aldemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkındaki şehitlik ve anıtları ziyaret edip vatanın kazanılmasında canlarını gözlerini kırpmadan feda eden şehitler için dua ettiklerini söyledi.
     Bu kapsamda Suriye halkını da şehitliklerden selamladıklarını belirten Aldemir, Arkadaşlarımıza Çanakkalenin gerçekten geçilmez olduğunu tekrar göstermek ve bu duyguyu bu maneviyatı bu toprakları tekrar gezdirerek yaşatmak istedik. Arkadaşlarımız bu topraklarda o zamanki şartlarda insanlarımızın ne tür zorluklar yaşadıklarını da bizzat hissedecekler. Ayrıca 18 Mart gibi önemli bir tarihte burada olmak ayrı bir duyguyu bizlere yaşatacak. Buradan tüm dünyaya Çanakkalenin geçilmez olduğunu tekrar gösterme fırsatı bulacağız diye konuştu.
     Suriyede yaşanan olaylara karşı tepkilerini dile getirmek için Şehitler Abidesinde bir etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Aldemir, şunları kaydetti:
     Geçtiğimiz gün İstanbulda gerçekleştirdiğimiz Suriye devriminin 3 yıl dönümü eyleminde yüz binlerce kişi bir araya geldi. Burada yanımıza almış olduğumuz pankartlarla Suriyeli vatandaşlarımızın yanlarında olduklarını hissetme anlamında bir etkinlik organize ettik. Suriyedeki insanların sıkıntılarını, annelerin göz yaşlarını, insanların dramını, çocukların feryatlarını, babaların ülkelerinin bağımsızlıkları için kendilerini savaşın ve ateşin altına atmalarını buradan destekleyeceğiz. Çanakkalenin kurtuluşunun yıl dönümünde Suriyedeki kardeşlerimize buradan, Çanakkaleden şehitler diyarından destek ve selamlarımızı gönderiyoruz.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER