Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yılı

Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yılı


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik, Çanakkalede Mehmetçiğin kanıyla büyük bir kahramanlık destanı yazdığını bildirdi.
     Çelik, Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Savaşının diğerlerinden ayıran öne önemli özelliğinin insani değerlerin de ön plana çıkması olduğunu belirtti.
     Daha önce hiç karşılaşmamış milletlerin cephede tanıştığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     Tarihin kaydettiği bu en büyük mücadelede, Mehmetçik, karşısındakini sadece bir düşman olarak değil, kendisi gibi ümitleri, sevdaları, hayalleri olan birer insan olarak görmüştür. Her iki taraf da cephede olmasına, birbirleriyle savaşmasına rağmen insani ilişkiler kurmayı başarmıştır. Her iki tarafın askerleri arasında doğan saygı, Türkiye Cumhuriyetinin o gün savaştığı ülkelerle kurduğu dostluk ve işbirliğinin insani temelini oluşturmuştur. Bu asil millet, kendisini öldürmek için uzak diyarlardan buralara gelmiş askerlere şefkatini, cömertliğini, misafirperverliğini ve dostluğunu her fırsatta gösterecek kadar büyük bir millettir. Her 18 Martın, özellikle geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimiz için tarihi iyi anlamaya, geleceğe doğru bir şekilde aktarmaya ve bu vatanın paha biçilemeyecek kadar kıymetli olduğu idrakine varmaya vesile olması en önemli temennimizdir.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER