Çankırıda nevruz kutlandı

Çankırıda nevruz kutlandı


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valiliği ve Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) tarafından düzenlenen etkinlikle nevruz kutlandı.
     ÇKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, üniversitenin spor salonunda gerçekleştirilen Nevruz Bahar Şenliğinde yaptığı konuşmada, nevruzun Türklerin ilk bayramı olduğunu söyledi.
     Nevruzun doğanın canlanmasını, baharın gelişini, bolluğu, bereketi, dostluğu ve dayanışmayı simgelediğini ifade eden Prof. Dr. Şimşek, Nevruz, özünde taşıdığı değerlerle Türk dünyasında ve geniş bir coğrafyada asırlar boyunca kutlanmaktadır. Bu niteliğiyle Nevruz, Asyadan Balkanlara, Ortadoğudan Anadoluya kadar büyük bir coğrafyada halkları birbirine bağlayan, yakınlaştıran ve kaynaştıran bir bağ durumundadır dedi.
     ÇKÜ Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Ekibi gösteri yapmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirilen etkinliğe, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Çankırıda nevruz kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER