Çarşambada kan bağışı

Çarşambada kan bağışı


SAMSUN (A.A) - Beşir Derneği, Çarşamba Gülder Derneği ve Türk Kızılayı tarafından Çarşamba Zübeyde Hanım Meydanında kan bağış kampanyası düzenlendi.
     Beşir Derneği Çarşamba temsilcisi Ahmet Gökmen, yaptığı açıklamada, insan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışının örnek bir davranış olduğunu söyledi.
     Bu düşünce doğrultusunda Türk Kızılayı ile 2012 yılında İstanbulda yapılan kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplandığını anımsatan Gökmen, şunları kaydetti:
     Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınları tarafından karşılanmaktadır. 2012 yılında sadece İstanbulda gerçekleşen kan bağışı kampanyamız 2013 yılında ülke çapında olacaktır. Beşir Derneği ve Türk Kızılayı olarak 2013 yılı kan bağışı kampanyasını Bir Damla Bin Umut sloganı ile başlatmış bulunuyoruz. Bugün de Çarşambada bulunuyoruz. Vatandaşlarımız kan bağışı kampanyamıza gerçekten çok ilgililer bu nedenle kendilerine teşekkür ediyoruz.
     Kan bağış kampanyasına Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli de katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çarşambada kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER