Çarşambada tarım ve hayvancılığın sorunları tartışıldı

Çarşambada tarım ve hayvancılığın sorunları tartışıldı -AK Parti Samsun Milletvekili Bakır: Tarım arazilerimizi akılcı bir şekilde kullanarak gelecekte ülkemize ve Avrupaya ürün verebilecek bir tarım altyapısı hazırlamalıyız


SAMSUN (A.A) - Çarşambada, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakırın girişimleriyle Çarşamba ilçesinin tarım ve hayvancılığının sorunları ve çözüm önerileri konulu toplantı yapıldı.
     Çarşamba Belediyesi meclis toplantı salonundaki toplantıda konuşan Bakır, ilçenin gerçekten büyük bir ova olduğunu belirterek, Çarşambanın tarıma elverişli toprakları var. Çarşamba aslında gerçekten çok stratejik bir konumda bulunuyor dedi.
     Çarşamba için hayalinin, Çarşamba Havalimanının çevresinde büyük antrepoların kurulmasıyla ihracat ve ithalat merkezi olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Bakır, şöyle devam etti:
     Bu depoların kurulması ile Avrupa ülkelerinin en azından burada müdürlüklerini kurması ve Karadenizin karşı kıyısındaki ülkelerle ithalat ve ihracatın artması. Benim özlemlediğim Çarşamba bu. Yıllar sonra insanlar su savaşları yapacak deniyor ancak bana göre bunun yanında tarım savaşları da olacak. Toprak da canlı bir varlık ve büyümüyor ancak bir gün gelecek, bir gün üretmek istediğimiz ürünü bize vermeyecek. Bu nedenle de tarım arazilerimizi akılcı bir şekilde kullanarak gelecekte ülkemize ve Avrupaya ürün verebilecek bir tarım altyapısı hazırlamalıyız.
     Toplantıya, Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Teknik İşler Koordinatörü Dr. Mevlüt Şahin, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İsmail Demir, Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman ve Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER