Çarşambalı balıkçılar kooperatifleşiyor

Çarşambalı balıkçılar kooperatifleşiyor


SAMSUN (A.A) - Çarşamba ilçesi Hürriyet Beldesi Fener Mahallesindeki balıkçılar kooperatif kurmaya hazırlanıyor.
     Balıkçı Ahmet Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Caner Yıldızın da desteğiyle kooperatif kuracaklarını söyledi.
     Mahallede 20 tekne olduğunu ve her teknede 3 kişi çalıştığını söyleyen Uzun, Biz burada 60 kişi bu işten ekmek yiyoruz. Ancak balıklarımızı toptancılar ucuz fiyata aldıkları için hak ettiğimiz parayı kazanamıyoruz. Kooperatifleşerek toptancıya gitmeyeceğiz, toptancının bize gelmesini sağlayacağız dedi.
     Uzun, şöyle devam etti:
     Kaymakam Caner Yıldız bize bir gırgır motoru sözü verdi. Bunun dışında kooperatifimizi kurduğumuz zaman bir tane de buzhane yapacağız. Bunları tabi ki kredi çekerek yapacağız. Bu şekilde de hak ettiğimiz kazancı sağlayarak ekonomik yönden kalkınacağız ve burada su ürünleri adına daha çok çalışma yapacağız.
     Fener Mahallesi Muhtarı Saim Uzun ise kendisinin de balıkçılık yaptığını belirterek, Mahallemizde bu kooperatifin kurulması ile balıkçılarımızın birlik olarak hareket etmeleri ve örneğin 10 liraya sattığımız balığı değerinde yani 20 liraya satmayı hedefliyoruz. Bir kooperatifimiz olmadığı için toptancılar balığı bizden ucuza alıyorlardı diye konuştu.
     Uzun, Kaymakam Caner Yıldıza da kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambalı balıkçılar kooperatifleşiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER