CBÜde kayıtlar 3 Eylülde başlıyor

CBÜde kayıtlar 3 Eylülde başlıyor


MANİSA (A.A) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversitede yeni öğrenci kayıtlarının 3 Eylülde başlayacağını bildirdi.
     Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, CBÜde 2012-2013 akademik yılı kayıtlarının 3 Eylül Pazartesi günü başlayacağını belirterek, LYS sonucuna göre üniversitenin fakülte ve yüksekokullarına yerleşen öğrencilerin, 6 Eylüle kadar kazandıkları fakülte veya yüksekokulların kendi binalarında kayıtlarını yaptırabileceklerini kaydetti.
     Öğrenci kayıtları ile ilgili hazırlıkların, tüm birimlerde tamamlanmış durumda olduğunu ifade eden Pakdemirli, Öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için, eğitimde kalite ve iyileştirme mekanizmalarının kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bologna kriteleri ile uyumlu kaliteli bir eğitimin sağlanması konusunda gereken tüm çaba harcanmaktadır. Eğitimde kaliteyi hedefleyen üniversitemize hoş geldiniz dedi.
     Pakdemirli, bu yıl CBÜne YÖK tarafından tahsis edilen 11 bin 375 kontenjana 10 bin 483 öğrenci yerleştirildiğini de belirterek, yüzde 92 olan yerleştirme oranının, ek yerleştirme ile daha da artması beklendiğini, geçen yıl yaklaşık 6 bin öğrencinin mezun olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber CBÜde kayıtlar 3 Eylülde başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER