Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Türkiyenin gelişmişlik seviyesini hazmedemeyenler var. Türkiyenin dünyaya verdiği fotoğraf, müthiş bir fotoğraftır -Türkiye şu anda kalkınma yolunda çok ciddi bir hamle ve gayret içindedi


TRABZON (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiyenin gelişmişlik seviyesini hazmedemeyenler var. Türkiyenin dünyaya verdiği fotoğraf, müthiş bir fotoğraftır. Türkiye şu anda kalkınma yolunda çok ciddi bir hamle ve gayret içindedir dedi.
     Bakan Bayraktar, Kahramanmaraş Caddesindeki bir otelde gazetecilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Trabzonlu olduğunu hatırlatarak, çalışmalarında Trabzon basınından destek beklediğini söyledi.
     Türkiyenin zor ve tarihi bir coğrafyasının bulunduğunu anlatan Bayraktar, Şu anda Türkiyenin etrafında bir takım sıkıntılar var. Trabzona da çok ciddi görevler düşüyor dedi.
     Bayraktar, Trabzon basınına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Ben babamı bir yaşındayken kaybettim. Öyle bakan olmayı çok ciddi hayal eden birisi değildim ama çalışkanlığımla heyecanımla bu benim önüme geldi. Hiç kimsenin torpiliyle bu olmadı. Tırnaklarımla, eksi 45 dereceden gelerek, TOKİ ve sizin sayenizde bakan oldum diye konuştu.
     AK Partinin Türkiyede 4. hükümeti kurduğunu, kendisinin de 1 yılı aşkın süredir bakanlık yaptığını dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:
     Türkiye şu anda kalkınma yolunda çok ciddi bir hamle ve gayret içindedir. Çok şerefli bir gayret içindedir ama mutlaka şehirlerimizi düzeltmek zorundayız. Biz bakanlık olarak bir taraftan şekillenirken, çalışan, üreten bir yapı oluşturmaya çalışırken, vatan, millet ve üretim eksenli bir yapı oluşturmaya çalışırken, Türkiyenin coğrafi bilgi sistemlerini sayısal bilgi ortamına aktarırken, tapu ve kadastro sistemlerinin tamamını bitirmeye çalışırken, çevresel etki değerlerini denizlerini, kıyılarını, derelerini, atık suyunu daha düzgün hale getirmeye çalışırken, diğer taraftan ülkenin kalkınmasına ivme vermek, işsizliği azaltmak ve ekonomiyi canlandırmak, inşaat sektöründe dünyada söz sahibi olan Türkiyeyi daha ilerilere taşımak için çok ciddi misyonumuz ve görevimiz var.
     Bakan Bayraktar, afet riski konusunda bir yasa çıkardıklarına işret ederek, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasını çıkararak çok ciddi bir görev üstlendiklerini söyledi.
     Bu saf bir kentsel dönüşüm değil diyen Bayraktar, Bu Türkiyenin salaş, kaçak ve depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti almamış yapılardan kurtulmasının yanında, Türkiyede bir ekonomik canlanmadır. Türkiyede insanlarımızın aidiyet duygusunun artırılması, vatandaşların güven kazanması, devletine güvenmesi, komşuluk ilişkilerinin artırılması hamlesidir ifadesini kullandı.
     Bakan Erdoğan Bayraktar, Türkiyenin dünyanın çeşitli yerlerinde müteahhit hizmetleri yaparak çok ciddi döviz kazandığını ancak bu konuda yurt dışında oyun kurucu olmadıkları için gelirlerin yeterli olmadığını belirterek, Türkiyenin yurt dışında bu tip oyun kurucu firmalar kurması gerektiğini kaydetti.
    
     -Trabzona yapılacak demiryolu projesi-
    
     Trabzonda yaptıkları ve yapacakları bazı yatırımlara da değinen Bayraktar, Trabzona yapılacak demiryolu projesinin fizibilite çalışmalarının bittiğini dile getirdi.
     Bayraktar, demiryolunun projesinin yakında ihale edileceğini anlatarak, Kanuni Bulvarının bu ay içinde ihalesinin yapılacağını, Akyazı Stat Projesinin dolgu işlemlerinin de bitmek üzere olduğunu söyledi.
     Akyazı Stat Projesini yakından takip ettiğini ve bu projeyi hızlandıracağını belirten Bayraktar, Trabzonun gelişmesi, kalkınması ve gençlerin daha iyi eğitim alması için çalıştıklarını kaydetti.
    
     -Türkiyenin gelişmişlik seviyesini hazmedemeyenler var-
    
     Bakan Bayraktar, Türkiyenin gelişmesini çekemeyenler olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Türkiyenin gelişmişlik seviyesini hazmedemeyenler var. Türkiyenin dünyaya verdiği fotoğraf müthiş bir fotoğraftır. Dünya iki tane büyük ekonomik krizi atlattı. Türkiye bunlardan en kolay çıkan ülke oldu. Şu anda Avrupa Birliğine dahil ülke olan Portekizde işsizlik yüzde 20, İspanyada yüzde 18, Yunanistan adalarını satıyor. Bütün bu sıkıntıların içinde Türkiyede kalkınma hamlemizi, istikrarımızı sürdürmeye çalışıyoruz.
     Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata ve yerel ile ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı iftar programı, Bayraktarın gazetecilerle sohbetiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER