Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinden Ünvere

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinden Ünvere ziyaret


NEVŞEHİR (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan heyet, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünveri ziyaret etti.
     Ünverin makamında gerçekleşen ziyarete Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Tarman, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Jeoloji Mühendisi Havva Bellisiz, Nevşehir Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Çiçek katıldı.
     Ziyarette konuşan Ünver, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun, Kültür ve Tabiat Varlıkları olarak iki ayrı bölüme ayrılmasının teknik düzeyde bile olsa yerinde bir karar olduğu olduğunu belirtti.
     Tabiat varlıkları ile kültürel varlıklarının gerçekte birbirinden ayrı değerler olduğunu zaten Kapadokya bölgesinde gerek geçmişte ve gerekse bugünlerde bunun ciddi anlamda da sıkıntılarını ortaya çıkardığını kaydeden Ünver, Oldukça yerinde bir karar ile bu kurul iki ayrı bölüme ayrıldı. Yapılması gereken de gerçekte o idi. Çünkü kültürel değerler ile tabiat değerleri birbirinden oldukça farklılık taşıyor. Kültürel değerin korunma esasları ile tabiat varlığının koruma esasları aynı ölçekte ele alınmamalı idi dedi.
     Daha sonra heyet üyeleri Nevşehirdeki çalışmalara ilişkin olarak, Ünver ile görüş alışverişinde bulundular.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinden Ünvere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER