Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolattan

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolattan Kurban Bayramı uyarısı


AMASYA (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara çevre konusunda bazı uyarılarda bulundu.
     Bolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurban kesiminin dini bir görev olmasıyla birlikte çevre, sağlık ve sosyal boyutlarıyla kapsamlı bir olgu olduğunu ifade etti.
     Ülkemizin tüm cadde ve sokakları uygun olmayan kesimlerle kan gölüne dönerek ve çevre felaketine sebep olmaktadır diyen Bolat, şöyle devam etti:
     Şehirleşme ve apartman hayatının getirdiği kısıtlamalar sebebiyle, kurban kesimi bilhassa çevre ve sağlık yönünden şehirlerde daha fazla önem kazanmıştır. Özellikle bayramın birinci günü hoş olmayan görüntüler yaşanmakta kontrolsüz kurban kesimi çevre ve insan sağlığını tehdit edebilmektedir. Hem hayvanlardan insanlara geçebilecek hastalıklar, hem de bulaşıcı bir hastalık taşıyorsa kesim elemanınca yapılacak kesimlerde insanlara bu hastalıklar bulaşabilir. İlimizde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurban kesim yerleri belirlenmiştir. İki adet pazar yeri, İstasyon Mahallesi ile Bahçeler İçi ve mezbaha olmak üzere üç ayrı yerde kesime müsaade edilmiştir.
     Bolat, Kurban Bayramı boyunca Amasyada denetimlerin devam edeceğini ve kurallara uymayanlar hakkında Çevre Kanunu ve buna istinaden çıkarılan yönetmelik hükümlerine göre yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bolattan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER