Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve TEMA

Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve TEMA Paneli -ÇOMÜ Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erkul: "Çevresine duyarlı insanlar, çevreci kuruluşlarda rol almalı"


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Erkul, çevresine duyarlı insanların, çevreci kuruluşlarda rol alması gerektiğini bildirdi.
     Erkul, meslek yüksekokulunda düzenlenen "Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve TEMA Paneli"nde, doğanın hakimi olma zamanının bittiğini ve doğanın parçası olma zamanının başladığını söyledi.
     Çanakkalede bazı çevreci dernekler bulunduğu ancak büyük çoğunluğunun aktif olmadığını, kurumsallaşmalarının yetersiz ve üye sayılarının az olduğunu dile getirerek, "Sivil toplum kuruluşunu yönetmek kolay değildir. Çevresine duyarlı insanlar, çevreci kuruluşlarda rol almalı. Rol almazlarsa bu tür kuruluşlar da aktif olmazsa yakında yaşanabilir bir çevre kalmayacaktır" dedi.
     Prof. Dr. Veysel Salih Çavuşgil ise Türkiye nüfusunun yüzde 7sinin sivil toplum kuruluşlarına üye olduğunu ancak Avrupada bu oranın yüzde 40a ulaştığını anlattı.
     Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfının (TEMA) 500 bin gönüllüye sahip olduğunu vurgulayan Çavuşgil, şunları kaydetti:
     "Sürekli, düzenli eğitim veriyor. Dünyanın en gelişmiş çevre yayınları TEMAdadır. TEMA, uluslararası birçok kuruluşa üyedir. Hukuk konusunda müthiş çalışmalar yapmakta ve davaları takip etmektedir. Demokrasinin temeli sivil topum kuruluşlarıdır. TEMAya göre erozyonla mücadele bir milli mücadeledir."
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve TEMA Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER