Çevreye duyarlı köylüler

Çevreye duyarlı köylüler


KASTAMONU (A.A) - Yaşar Kuru - Ümit Yorulmaz - Kastamonunun Bozkurt ilçesindeki Kayalar köyünde sigara izmaritlerinin yerlere atılmaması için sokaklara izmarit kutuları konuldu.
     54 haneli Kayalar köyünde yaşayan köylüler, sigara izmaritlerini 7 ayrı noktaya yerleştirilen izmarit kutularına atıyor.
     Kayalar köyü Muhtarı Salih Yıldız(54), köylerine gelen misafirlere mahcup olmamak için temizliği en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, bu amaçlarına ulaşılabilmesi için vatandaşların da yardımcı olduklarını söyledi.
     Muhtar Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
     Bozkurt Belediyesinin ilçede başlattığı izmarit kutusu uygulamasını biz köyümüzde de uygulamaya başladık. İki yıldır güzel bir şekilde uyguluyoruz. İnsanlarımızın da temizlik konusunda bilinçli olması gerekiyor. Bu amaçla; vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları, 7 ayrı noktaya sigara izmarit kutuları yerleştirdik. Ayrıca çöp konteyneri da koydurduk. Belediyemiz haftada bir kez gelerek çöplerimizi alıyor. Köyümüzü güzelleştirmek için yapmayacağımız iş çok.
     Kayalar Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mustafa Akkirmanlı, köylerini güzelleştirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını söyledi.
     Köylerindeki ortak kullanım alanlarının tüm bakım ve temizliğini dernek olarak kendilerinin yaptığını söyleyen Akkirmanlı, vatandaşların çevre temizliğine özen göstermeleri için izmarit kutusu ve çöp kutularının faydalı olduğunu vurguladı.
     Akkirmanlı, Köyümüze gelenler çevre temizliğine hayran kalıyor. Bundan biz de memnun oluyoruz. İzmarit kutuları çok önemli bir görev üstlendi. Çünkü insanlar sigara içtikten sonra izmaritlerini yerlere fırlatıyordu. Biz kutuları koyduk artık kutulara atmaya başladılar. İzmaritini kutulara atan insanlar, çöp konusunda da aynı duyarlılığı gösterir diye düşünüyoruz.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çevreye duyarlı köylüler Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER