Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası

Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası -İzmirde, cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden ve bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralayan zanlının yargılanmasına başlandı


İZMİR (A.A) - İzmirde, cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden ve bir kişiyi öldürüp, bir kişiyi yaralayan zanlının yargılanmasına başlandı.
     İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Hayri Karadirek, müşteki Onur Çetinkaya, maktul İsmail Baltanın babası Ali Balta ile avukatları ve tanıklar katıldı.
     Onur Çetinkaya, İzmir-Manisa yolundaki 57. Topçu Tugayı karşısındaki benzinlik yakınlarında seyyar arabayla köfte satışı yaptığını, İsmail Baltaya dürüm verdikten sonra yanlarına Hayri Karadirekin geldiğini anlattı.
     Karadirekin dürüm istedikten sonra kendisine 2 dolar verdiğini ve ardından silahıyla önce kendisine, ardından ise İsmail Baltaya ateş ettiğini söyledi.
     Çetinkaya, sanık Karadirek ve maktul İsmail Balta arasında da hiçbir konuşma geçmediğini dile getirerek, zanlının neden ateş ettiğini bilmediğini söyledi.
     Maktul İsmail Baltanın babası Ali Balta ise, oğlunun kendisine ait arabayla nakliyecilik yaptığını belirterek, Saat 20.00 sıralarında oğlum Aydında olduğunu, İzmire geleceğini söyledi. Daha sonra polisler arayıp kaza yaptığını, hastaneye kaldırıldığını söylediler. Sonradan sanığın öldürdüğünü öğrendim. Kendisini tanımam, husumetimiz, herhangi bir alışverişimiz yok. Neden öldürdü bilmiyorum, davacıyım diye konuştu.
     Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Erhan Atlı, kasten adam öldürme ve yaralamadan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, gasptan 15, silah bulundurmaktan 1 yıl hapis cezası istenen sanık Hayri Karadirekin, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilerek, cezai ehliyetinin olup olmadığıyla ilgili raporun alınmasını istedi.
     Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Saruhanlıdaki cezaevinden izinli çıktıktan sonra firar eden Hayri Karadirek, 15 Temmuz 2012de, seyyar dürümcü Onur Çetinkayayı silahla yaralamış, olay yerindeki kamyon şoförü İsmail Baltayı (33) öldürmüştü.
     Baltanın kamyonunu gasp ederek olay yerinden kaçan Karadirek, polis takibine yakalanınca, kamyondan inerek kaçmaya çalışmış, zanlı bacağından silahla vurularak yakalanmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Cezaevi firarisinin cinayet ve yaralama davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER