Cezaevlerindeki açlık grevi

Cezaevlerindeki açlık grevi -Kars Barosu Ardahan Temsilcisi Avukat Yıldız: Öncelikle açlık grevinin meşru bir amaca hizmet edip etmediğine bakmak lazım


ARDAHAN (A.A) - Kars Barosu Ardahan Temsilcisi Avukat Osman Nuri Yıldız, Öncelikle açlık grevinin meşru bir amaca hizmet edip etmediğine bakmak lazım dedi.
     Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevlerindeki açlık grevlerinin temelinde anadilde savunma ve Öcalan için tecrit istendiğini anımsattı.
     İnsanların haklarına saygı duymak gerektiğini ifade eden Yıldız, Öncelikle açlık grevinin meşru bir amaca hizmet edip etmediğine bakmak lazım. Eğer samimi olarak insanların savunma haklarını kullanmaları arzulanıyorsa buna saygı duymak gerek. Ancak, mahkemece konuşulanı anlayabilecek ve kendini anlatabilecek derecede resmi dili kullanabiliyorsa, Kürtçe savunma talebi semimi değildir dedi.
     Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 6. maddesinin 3. fıkrasında durumun açıkça düzenlendiğini hatırlatan Yıldız, Savunma yapılırken araya üçüncü bir kişinin, yani tercümanın sokulması yargılamanın selametine zarar verir. Hakim dolaylı yoldan sanığı anlamaya çalışır ve belki de anlayamaz. Bu bakımdan sanığın menfaatine bir talep değildir diye konuştu.
     Öcalana tecridin kaldırılmasına dair talebin samimi olmadığına inandığının altını çizen Yıldız, Öcalana uygulanan muamelenin ülkedeki diğer hükümlülerin durumundan farklı olmadığına dikkat çekti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER