ÇGC Başkanı Esendemir:

ÇGC Başkanı Esendemir: -Gazetecilerin yıpranma hakkı iadesinin, meslekte ayrımcılık yapmadan ortaya konulmasını bekliyoruz


ADANA (A.A) - Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, gazetecilerin yıpranma hakkı iadesinin meslekte ayrımcılık yapmadan ortaya konulmasını beklediklerini bildirdi.
     Esendemir, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilere erken emeklilik hakkını doğuran yıpranma yasası konusunda sadece sahada çalışan muhabir ve kameramanlara hakkın tanınıp diğer çalışanlara bu hakkın verilmemesinin adalet, meslek ilkelerine ve gazetecilik mesleğinin doğasına aykırı olduğunu ifade etti.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, alanda görev yapan muhabir ve kameraman gibi çalışanların yıpranma payı kapsamına alınması, editörlük yapan meslektaşlarının ise masa başı olarak nitelendirilmesi tartışmalarını üzülerek izlediklerini ifade eden Esendemir, şunları kaydetti:
     Bu fikir gazetecilik meslek ilkelerine ve doğasına aykırıdır. Gazetecilik mesleği, 24 saat zaman içinde yapılan, tehlikeli, stresli ve zamana karşı yarışılan bir meslektir. Editör olarak görev yapan meslektaşlarımız bu göreve gelene kadar alanda görev yapmış, muhabirlikten ve mesleğin çeşitli kademelerinden gelen kişilerdir. Muhabir alanda haberi yapar iken, editör ise haberin gazetede yayınlanmasına varana değin stres yaşayan, emek veren gazetecidir. Meslektaşlarımızı bu şekilde ayırmak doğru olmadığı gibi, ayrımcılık sonrasında ileride telafisi mümkün olmayan sakıncaları da beraberinde getirir. Bu nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu yasa taslağı öncesinde bizler gibi meslek kuruluşlarının da görüşlerine başvurup hazırlığı bu şekilde yapmalarının faydalı olduğu düşüncesindeyiz.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber ÇGC Başkanı Esendemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER