CHPli Göletten AK Partili Reyhana cevap

CHPli Göletten AK Partili Reyhana cevap


ESKİŞEHİR (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erman Gölet, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhanın Büyükşehir Belediyesinin 2013 bütçesi hakkındaki açıklamalarını eleştirdi.
     Gölet, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Reyhanın açıklamalarının bilgisizliğinden kaynaklandığını öne sürerek, Reyhanın tramvay uzatma hatlarının belediyenin yatırım yapmamasından dolayı bitmediğine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
     Gölet, şöyle konuştu:
     Sayın Reyhan bilmiyor ki, prosedüre göre tramvay projelerinin önce Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Devlet Yatırım Programına alınması gerekir. Ancak bundan sonradır ki, projenin Ulaştırma Bakanlığınca onaylanması halinde Hazine projeye dış kredi sağlayabilir. Oysa, Eskişehirlilerin çok iyi bildiği gibi, baskılar nedeniyle, DPT yıllarca projeyi yatırım programlarına almamış, Ulaştırma Bakanlığı da 2011 yılına kadar projeyi onaylamamıştır. Bu yüzden Hazinede Belediyeye dış kredi sağlamamıştır. Tramvay Hatları Yapım Projesi de Büyükşehir Belediyesinin 2011-2015 dönemine ait stratejik planında, 2011 yılının ikinci yarısında başlanıp 2013 yılı sonunda bitecek şekilde yer almış, bütçesi de ona göre düzenlenmiştir. Hatların yapım çalışmaları halen bu doğrultuda devam etmektedir.
     Reyhanın, Eskişehirin kültür ve sanat faaliyetlerine ilişkin harcamaları aktarmasını da eleştiren Gölet, AK Partinin kültür ve sanat faaliyetlerine son verme niyetinde olduğunu savunarak, Sanat hizmetine ayrılan ödenekle, tramvaya ayrılan ödeneklerin aynı şeyler olmadığını bilmedikleri gibi sahneleri kapatarak, tramvay inşaatının bitirilebileceği gibi gülünç eleştirilere başvurması kabul edilemez diye konuştu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHPli Göletten AK Partili Reyhana cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER