CHP Aliağa İlçe Başkanlığında arama

CHP Aliağa İlçe Başkanlığında arama -Polis, şikayet üzerine ilçe binasında arama yaptı


İZMİR (A.A) - CHP Aliağa İlçe Başkanlığında savcılığa yapılan şikayet üzerine polis arama yaptı.
     Alınan bilgiye göre, aramanın CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları görevinden önceki gün istifa ettiğini açıklayan Onur Demirin Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı "Kişinin özel hayatının gizliliğini ihlal" ve "şantaj" şikayeti üzerine yapıldığı öğrenildi.
     Savcılık talimatıyla ilçe binasında arama yapan polis ekipleri, dizüstü bilgisayar, hard disk ve bazı cihazlara el koydu.
     Onur Demir, AA muhabirine, savcılığa "kişinin özel hayatının gizliliğinin ihlali ve şantaj" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.
     İlçe Gençlik Kollarında 1,5 yıldır görev yaptığını belirten Demir, 4 ay önce partiye ait bir dizüstü bilgisayarda sosyal paylaşım sitesi hesabını açık unuttuğunu, partide görevli E.K. ve S.A. isimli kadınların özel yazışmalarını buradan görerek kayıt altına aldıklarını ileri sürdü.
     Demir, içeriğini bilmediği ve sonradan ilavelerin de yapılmış olabileceği ihtimali bulunan yazışmaların bazı partililer tarafından kendisine karşı kullanıldığını iddia etti.
     Demir, bu konunun partide gündeme geldiğini ve kapatıldığını belirterek, şöyle konuştu:
     İlçe Başkanımız Özlem Şan Oğuzhan, belediye başkan aday adayı olacağını söyleyerek benden destek istedi. Bütün aday adaylarına eşit yaklaştığımı söylemem üzerine partide bir huzursuzluk oluştu. Yönetimim düşürülmeye çalışıldı, istifaya zorlandım. Partide istifam ile ilgili yapılan toplantıda içeriğini tam olarak bilmediğim özel yazışmalarımın aile içi huzuruma karşı olmakla birlikte parti içi saygınlığı zedeleyecek şekilde ve bazı kişilerin menfaatleri doğrultusunda kullanıldığını ilçe başkanımında bu konulardan haberdar olduğunu söyledim. Bunun üzerine gerginlikler artınca ve kayıtların silinmediğini görünce de özel hayatımın gizliliğinin ihlali ve şantaj suçlamalarıyla şikayetçi oldum.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Şafak Yel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber CHP Aliağa İlçe Başkanlığında arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER