CHP Antalya Milletvekili Acardan AİHM Başkanına

CHP Antalya Milletvekili Acardan AİHM Başkanına mektup


ANTALYA (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Türkiyede Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bağımsızlığının olmadığını savunarak, konuya ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanına bir mektup gönderdiğini bildirdi.
     Yerel Yönetimler Araştırma Yardım ve Eğitim Derneği (YAYED) ve Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 2B Arazileri ve Antalya konulu panelde konuşan Gürkut Acar, Türkiyenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine en fazla şikayet edilen ülkelerden biri olduğunu öne sürerek, en çok uzun tutukluluk süresi, adil yargılanma ve mülkiyet hakkı ihlali nedeniyle dava açıldığını belirtti.
     Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu davaların üstesinden gelemediğini, hükümetten Ankarada bir ekip oluşturulmasını istendiğini söyleyen Acar, oluşturulan ekibin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi adına Türkiyedeki davalara bakmasının istendiğini bildirdi. Konuyla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanına mektup yazığını belirten Acar, mektubunda şunlara yer verdiğini bildirdi:
     Türkiyede Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun bağımsızlığı yok. Oluşturulacak ekip de iktidara yakın olacak. Böyle bir heyete nasıl olup da insan haklarından talepte bulunmuş insanların haklarını teslim edersiniz- Orada kendiniz bakın. Avrupa Birliğinin parası mı yok buna verecek-
     Acar, gönderdiği mektubun bir faydası olduğunu sanmadığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber CHP Antalya Milletvekili Acardan AİHM Başkanına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER