CHP Eskişehir Milletvekili Batum:

CHP Eskişehir Milletvekili Batum: -Anayasa çatışmalara çözüm üretebiliyorsa iyi bir anayasadır


AMASYA (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Anayasa çatışmalara çözüm üretebiliyorsa iyi bir anayasadır dedi.
     Batum, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ile Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya geldi.
     Yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Batum, yeni anayasanın nasıl olması gerektiği hakkında düşüncelerini paylaştı.
     Batum, şunları kaydetti:
     Farklı inanç, farklı etnik köken ve farklı cinsiyetten olan farklı servete sahip farklı farklı insanlar vardır. Bunların arasında da son derece doğaldır bir kavga anlamında demiyorum çatışma vardır. Mezhep de olabilir kadın erkek eşitsizliğin de olabilir, Alevi, Sünni olabilir, sendikalı, sendikasız olabilir. Mutlaka belli çatışmalar vardır. Anayasa çatışmalara çözüm üretebiliyorsa iyi bir anayasadır. O çatışmaların hepsine, bir takım insanların yan yana yaşayabilmelerini, yan yana barış içinde müreffeh yaşamalarını sağlıyorsa bu önemli bir anayasadır.
     Batum, konuşmasının ardından Amasyada yapacağı ziyaret ve temaslar için ilçeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü- Murat Demirci
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER