CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Önemli olan kente afiş asmak değil, o kente hizmet etmektir


İZMİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, belediyecilikte kenti afişlerle donatmanın değil, kente hizmet etmenin önemli olduğunu söyledi.
     Günaydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmirde Hayat Değişiyor sloganıyla Kültürpark 1 Nolu Holde düzenlenen belediye yatırımları hakkındaki bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yıllık konsolide bütçesinin 10 milyar, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 7 milyar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ise 3,5 milyar lira olduğunu belirtti.
     İzmir Büyükşehir Belediyesince projesi hazırlanan Konak ve Karşıyakadaki tramvay projelerinin kredisinin hazır olmasına karşın, Devlet Planlama Teşkilatınca (DPT) henüz onay verilmediği için projelere başlanamadığını savunan Günaydın, şunları kaydetti:
     Konak ve Karşıyakada tramvay yapacaksan, kredisini dahi bulmuşsan, bunu 2 yıldır geciktirmek gerçekçi olabilir mi- Bu konuda sadece DPTnin bağlı olduğu Kalkınma Bakanlığı değil, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da sorumludur. Önemli olan kente afiş asmak değil, o kente hizmet etmektir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçesinden Ankara Metrosuna 3 milyar 40 milyon lira kaynak ayrıldı. Bakanlık, Ankaraya 3 milyar aktarıyorken neden İzmir Metrosuna para aktarmamıştır- Bunun hesabını hep beraber sormalı ve yanıt bulmalıyız.
     İzmirlilerin, belediyenin fidan üretime yönelik desteğini teşekkürle karşıladığını, ancak bunun büyükşehir belediyesi hakkında açılan davada, sorgu konusu yapıldığını savunarak, Belediyeye yöneltilen 600 sayfalık iddianamede o fidan alımı da soruluyor. Halkın yaptığı teşekkürü sorgu vesilesi haline getirebiliyorlar dedi.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantıda belediyenin 2004-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği yatırım ve projelere ilişkin film gösterimi eşliğinde sunum yaptı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER