CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -"Bu memleket Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle 76 milyonun eşit ve özgür bireyler olarak kardeşçe yaşayacağı bir memleket olmak zorundadır"


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Bu memleket Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle 76 milyonun eşit ve özgür bireyler olarak kardeşçe yaşayacağı bir memleket olmak zorundadır" dedi.
     Günaydın, partisinin Hatay il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ilin AK Partinin uyguladığı dış politika nedeniyle son derece talihsiz bir süreç yaşadığını iddia etti.
     Çözüm süreciyle ilgili gelişmelere değinen Günaydın, "1984 yılında Eruh baskınıyla başlayan PKK terörünün bugün birdenbire bitmesi ve bin 500e yakın PKKlının ülkeyi terk etmesinin nedenini sorgulamak bir aydın olarak hepimizin görevidir" dedi.
     İsrailin Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiyeden özür dilemesiyle ilgili sürecin de iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Günaydın, şunları söyledi:
     "İsrail ben tazminat ödeyeceğim, özür diliyorum ancak askerlerime yönelik soruşturma veya yargılama yapmam ve yaptırmam diyor. Bu özür süreci nasıl bir ortamda gelişti- Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına yaklaşık 1,5 yıldır randevu vermeyen Amerikanın Başkanı doğrudan Recep Tayyip Erdoğana telefon ediyor. Telefona İsrail Başbakanını veriyor ve sizin ikinizin birlikte çalışmasına ihtiyacımız var diyor. PKK ile sürdürülen gelişmeler, İsrail ile Türkiyenin beraberliğini sağlama çabası hangi amaca odaklanıyor. Bunu sormamız lazım."
     Günaydın, Suriyede Esed rejimine karşı yürütülen uluslararası hareketin El Kaide militanlarının öncülüğünde "vahşi bir katliama" dönüştüğünü ileri sürdü.
     Batılı emperyal güçlerin Türkiyeden çekilen PKKyı, PYD ve PEJAK olarak Suriyede ve Irakta kullanmak istediklerini savunan Günaydın, şöyle devam etti:
     "Dolayısıyla bize barış süreci diye anlatılan meselenin Abdullah Öcalana 12 kanallı bir televizyon verme karşılığında ortaya çıkan bir yeni durum olmadığını herhalde hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunun Ortadoğuda yeni katliamlara, insanlık dramlarına neden olacak bir gelişme olduğundan şüphe duymuyoruz. Bu memleket Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle 76 milyonun eşit ve özgür bireyler olarak kardeşçe yaşayacağı bir memleket olmak zorundadır. Ama siz emperyalizmin amaçlarını bu topraklar üzerinden geliştirmeye çalışırsanız bu çabanın, barışın ve kardeşliğin yerini savaşların, gözyaşlarının ve yeni insanlık dramlarının alacağından hiç kuşku yoktur."
    
     Muhabir: Salim Taş - Emin Sansar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER