CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kocaelide

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kocaelide -CHP, sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, bu ülkede tüm mağdurların sigortası olacak. Bu sigortanın başındaki insan da Kemal Kılıçdaroğludur (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP, sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, bu ülkede tüm mağdurların sigortası olacak. Bu sigortanın başındaki insan da Kemal Kılıçdaroğludur dedi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Kocaelinin Körfez ilçesine gelen Tekin, Körfez Ticaret Odasında meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.
     Tekin, yalnızca Kocaeli ve Körfezde değil, birçok yerde ticaretin gittikçe daraldığını ifade ederek, tüm verilere bakıldığında en çok göç alan il olan Kocaeli ticaretinde gelişme olması gerekirken, tam tersine bir daralma olduğunu kaydetti.
     Tekin, iktidar olmaları halinde tarım, hayvancılık, çiftçilik ve sanayi gibi birçok alanda daha planlı çalışma yapacaklarını dile getirdi.
     Ziyaret sırasında yerel seçimlerin öne alınmasına karşı çıkmalarının nedenine ilişkin bir soru üzerine Tekin, Bir muhalefet partisi erken seçimden kaçmaz. 2013 mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarında hangi tarihi istiyorlarsa istesinler bizim için önemli değil. Amacımız, ranta teslim olmaktan kentleri kurtarmaktır. Hırsızlığın, yolsuzluğun diz boyu olduğu bir sistemden bahsediyoruz. Biz tarihe değil, sisteme itiraz ediyoruz şeklinde yanıt verdi.
    
     -Kılıçdaroğlu, Türkiye için bir şans-
    
     Daha sonra Yavuzselim Mahallesinde Cem Evini ziyaret eden Tekin, burada yaptığı konuşmada ise bir Başbakanın üslubuna yakışmayan cümlelerle karşı karşıya kaldıklarını öne sürerek, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Türkiye için bir şans olduğunu kaydetti.
     Kılıçdaroğlunun önce mezhep değil, önce insan olarak baktığını vurgulayan Tekin, Sayın Başbakan, sadece milyonlarca Alevi yurttaşlarımızı incitmedi, farklı mezheplerde, farklı dinlerde olanları da incitti. Bir başka inanca, bir başka dine tahammül edemeyecek bir Başbakan olabilir mi- O ülkede huzur, bütünlük, birlik olabilir mi- Tüm bunlara rağmen Alevi yurttaşlarımız son derece sağduyulu davranmıştır. Tüm sorunlarınızı biliyoruz ifadesini kullandı.
     Tekin, özellikle Alevi açılımı döneminde çok net tavır koyduklarını dile getirerek, Alevilerin bir lütuf ya da farklılık değil sadece insani haklarını istediğini söyledi.
     Bu haklara bir gün kavuşulacağını anlatan Tekin, şöyle konuştu:
     CHP iktidarı döneminde bunlar tartışılmaz olacak. Önümüzdeki süreçte bu yasal statüyü oturtabilirsek en azından Cem Evi tartışmalarını ortadan kaldırmış oluruz. Kamu imkanları her yere çalışırken, ibadethanelere kapalı olması kabul edilir değildir. Bunları en kısa zamanda inşallah bizim iktidarımızda çözeceğiz. CHP sadece Alevi yurttaşlarımızın değil, bu ülkede tüm mağdurların sigortası olacak. Bu sigortanın başındaki insan da Kemal Kılıçdaroğludur.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Kocaelide Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER