CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: -(İmralıdaki görüşmeler) Bu milletin kabul etmeyeceği hiçbir anlaşmanın altına imza atma dedik. Baştan uyarımızı yaptık, bundan sonra ne olur bilmiyoruz


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmralıdaki görüşmelerle ilgili olarak, Bu milletin kabul etmeyeceği hiçbir anlaşmanın altına imza atma dedik. Baştan uyarımızı yaptık, bundan sonra ne olur bilmiyoruz dedi.
     Kılıçdaroğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçuyu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan beklediğiniz özür geldi mi- sorusuna, Şu ana kadar Sayın Başbakanın özür dilemesiyle ilgili bir haber gelmedi. Ama bekliyoruz. Sayın Başbakan Özür dilemeli. Siyasette özür dilemek olgunluk belirtisidir dedi.
     Sinopta olmayan, eşi Samsunda tedavi gören CHPli belediye başkanının açıkça suçlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Suçlamayı yapan BDPli milletvekilleri özür diledi. Başbakan Erdoğan aynı suçlamayı grupta da yaptı. Özür dilemesini bekliyoruz. Ama bu arada Sayın Başbakan, tabi İmralı sürecine fazla kilitlenmiş olacak ki özür dilemeyi unutmuş olabilir. Bu vesileyle hatırlatmış olalım. Sayın Başbakanın Cumhuriyet Halk Partisine özür borcu vardır diye konuştu.
     İmralı görüşmelerinin yarın gerçekleşeceğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     Bilmediğimiz konuda nasıl bir yorum yapabiliriz. Olayı bilmiyoruz, bu sorunun muhatabı aslında Sayın Başbakan. Görüşmeyi nasıl yaptılar, nasıl konuşacaklar, ne konuşacaklar, pazarlığın odak noktası nedir- Bunları biz bilmiyoruz. Ama biz Sayın Başbakana şunu açıkça söyledik, yaklaşık 1,5 ay önce. Bu milletin kabul etmeyeceği hiçbir anlaşmanın altına imza atma dedik. Baştan uyarımızı yaptık, bundan sonra ne olur bilmiyoruz. Ama yakında bunların hepsini öğreneceğiz.
    
     -2B arazileri konusu-
    
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin 2B arazileri ile ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirtmesi üzerine ise 2B arazileri konusunda taksit sürelerinin uzatılması yönünde karar alındığını ifade etti.
     Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Rayiç bedellerle ilgili taksit yapacaklarmış. Saptanan rayiç bedeller yüzde 50 indirilsin diye komisyonda görüş birliği sağlandı. O şekliyle parlamentoya, Genel Kurula indi. Genel Kurulda tasarı görüşülürken Sayın Başbakan müdahil oldu ve tekrar rakamı yükselttiler. Bunun üzerine sayın Maliye Bakanı çıktı, Rayiç bedelleri şu kadar taksitle ödeyebilirsiniz, biz taksit sürelerini uzatacağız diyorlar. Ama vatandaş ödeyemez ki bunları, çok yüksek. Yeni bir yasal düzenleme yok, sadece taksit süreleri uzatılıyor. Alınan parada bir değişiklik yok.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER