CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tokatta

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tokatta -Kılıçdaroğlu: -Belediye başkanını seçen halk. Anayasada diyor ki; Belediye başkanı 5 yıllık süreyle seçilir. Milletvekili, belediye başkanı süresini niye kısıtlasın- -Patlama old


TOKAT (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin, Belediye başkanını seçen halk. Anayasada diyor ki; Belediye başkanı 5 yıllık süreyle seçilir. Milletvekili, belediye başkanı süresini niye kısıtlasın- dedi.
     Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Tokatta, ilçe ziyaretlerinde bulundu.
     Pazar ilçesinde bir çay bahçesinde çay içip vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada Pazar ilçesinin MHPli Belediye Başkanı Adnan Özmenin yerel seçimlerin erkene alınmasına karşı olduğunu söylemesi üzerine, Milletvekili seçimini öne alabilirsin. Niye- Milletvekilleri oy kullanacak, ben milletvekiliyim seçimi öne alacağım der. Belediye başkanını seçen halk. Anayasada diyor ki; Bbelediye başkanı 5 yıllık süreyle seçilir. Milletvekili, belediye başkanı süresini niye kısıtlasın- şeklinde konuştu.
     Bu durumun demokratik ölçüler içinde de doğru olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
     Zaten erkene alınma falan da yok. Efendim neymiş, kış şartları olurmuş. Bugüne kadar zaten hep kış şartlarında yapıldı, kimse şikayet etmedi. Bir sefere mahsus öne çekiyorlar. Bir sefere mahsus. Bu şudur; bir kişinin beklentilerine, politik ihtiraslarına göre Anayasa değişmez. Anayasa, bu milletin Anayasasıdır, herkesin Anayasasıdır. Herkesin görüş beyan etmesi lazım.
     Burada Dilay Sarar adlı bir kız çocuğu, babasının Kılıçdaroğlu ve CHP için yazdığı şiirin yer aldığı kağıdı, CHP liderine verdi.
     Daha sonra ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, milletin yalan siyasetten bıktığını ve doğruları söylemenin zamanının geldiğini belirtti.
     Kılıçdaroğlu, 1925 yılında Kayseride ilk uçak fabrikasının temelinin atıldığını ifade ederek, 1934 yılı, Kayseriden kalkan ilk uçağın Ankaraya iniş tarihidir. Açın kitapları göreceksiniz. O yoksulluk döneminde bir fabrika bile yokken bu ülkenin insanları kendi uçağını yaptı. Sata sata bitiremedikleri, bugün adını bile çocuklarımızın hatırlamadığı Sümerbankları, Etibankları yapan, o insanlarımız. Dedelerimiz yaptılar. Kimseye el avuç açmadılar, kimseye yalvarmadılar, kimsenin önünde diz çökmediler diye konuştu.
    
     -Turhalda vatandaşlara seslendi-
    
     Daha sonra Turhal ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, halkın oyuyla yalanın ve talanın sonunu getireceklerini söyledi.
     Türkiyenin durumunun iyi olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, Bu sabah buraya gelirken yüreğimize gene bir ateş düştü, 6 vatan evladımız şehit oldu. Bunlar 2002de sıfır terörle aldı. Ne oldu, niçin oldu, terör bu kadar azdı- Adları adalet, adalet var mı bunlarda- Adları kalkınma, kalkınma var mı bunlarda- Aldatanlar ve kaçanlar partisi, unutmayın AKP ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin Suriye politikasına da değinen Kılıçdaroğlu, bölgede barış istediklerini, hiçbir ananın gözyaşı dökmesini istemediklerini aktardı.
     Türkiyede demokrasi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiyenin yeni bir iklime, barışa ve komşularıyla huzur içinde yaşamaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.
     Hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının birilerinin önünde eğilmemesi ve diz çökmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Rahmetli Ecevite, Tayyip Erdoğan bir şeyler söyledi. Dedim ki sen Ecevitin tırnağı bile olamazsın. Neden olamaz- Ecevite Kıbrısa çıkamazsın dediler. Ona rağmen 7 düvele direndi, ben Kıbrısa çıkarım dedi ve şanlı bayrağı Kıbrısa dikti. İki, kendi ülkende afyon ekemezsin dediler, ekersen sana ambargo uygularız dediler. Ecevit, dedi ki, ben kendi ülkemde kendi çiftçimin hakkını korurum. Afyon ekildi ve hala ekiliyor. Bunlar söyleyebilir mi- Başkasının atına binen... Sahibinin ıslık çaldığı yere götürür, o at sizi.
    
     -İnsana hizmet hakka hizmet demek-
    
     İlçeye aslında çay içmeye geldiğini ancak şimdi çay içme şansı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Şimdi siz burada korsan miting yapıyorsunuz, ben sizi Silivriye göndermez miyim- Silivri toplama kampını biliyorsunuz. Kim AKPye muhalefet yaptı, herkes orada. Bir tane değil, bin tane de toplama kampı yapsanız Cumhuriyet Halk Partisinin sesini kimse kesemeyecektir. Sizleri seviyorum. Sizlere hizmet etmeyi hakka hizmet etmenin bir yolu gibi görüyorum. Çünkü insana hizmet etmek hakka hizmet etmek, adalete hizmet etmek, doğruluğa hizmet etmek demektir. Sizin çıkarlarınız için sonuna kadar mücadele edeceğim diye konuştu.
     Daha sonra Zile ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, son yapılan zamları ahlaksız zamlar olarak değerlendirdiğini anımsatarak, dünyada doğal gaz fiyatı düşerken Türkiyede yüzde 34 zam yapıldığını ileri sürdü.
     Meydandaki Afyon doğal afet değil, cinayettir pankartına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, Patlama oldu Afyonda, 25 yurttaşımız, askerimiz hayatını kaybetti. Şimdi ne diyorlar. Efendim o doğal afetmiş, sel gelmiş. Böyle bir anlayış olabilir mi- Uluderede 34 yurttaşımız öldü. Kimin öldürdüğü belli mi- dedi.
     Kılıçdaroğlu, AK Partinin son 10 yılda 1 trilyon 397 milyar dolar para harcadığını, ancak birçok sorunu çözemediğini öne sürerek, kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Tokatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER