CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı

CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Uzuner: -Kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz


GİRESUN (A.A) - CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Kamer Uzuner, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam edeceklerini belirtti.
     Uzuner, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Mesajında, kadınların çoğu kez şiddete maruz kaldığını ve bu şiddetin zaman zaman ölümlerle sonuçlandığına işaret eden Uzuner, şunları kaydetti:
     Sakine Akkuş, İpek Tekin, Songül Elçi, Ayşe Çakır, Hacer Alan, Arzu Yıldırım, Gülhan Akan, Emine Erdem, Remziye Çakmak, Adile Erzurumlu, Saliha Erdem, Arzu Odabaşı, Semiha Karadağlı, Ayşe Yılbaş, Şefika Etik, Fatma Şen, Gülay Yaşar ve binlerce kadınımız yakınları tarafından öldürüldüler, onların yaşama hakkı ellerinden alındı. Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda. Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Bütün bunlara rağmen kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadeleyi yürütmeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir : Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber CHP Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER