CHP Mersin Milletvekili Atıcı:

CHP Mersin Milletvekili Atıcı: -CHP, büyükşehir adı altında beldelerin kapatılmasına, köylerin mahalle yapılmasına karşı


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP, büyükşehir adı altında beldelerin kapatılmasına, köylerin mahalle yapılmasına karşı dedi.
     Atıcı parti binasında İl Başkanı Faruk Mehmet Akar ve patililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, CHPnin büyükşehir vasıflarını üzerinde barındıran ilerin büyükşehir olmasına karşı olmadığını kaydetti.
     CHPnin büyükşehir adı altında beldelerin kapatılmasına, köylerin mahalle yapılmasına karşı olduğunu ifade eden Atıcı, Beldeler kapatıldığı zaman vatandaş bir evrak için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalacak. Şu an köylüler su parası ve katı atık parası vermiyor. Bunlar da ek maliyet getirecek dedi.
     İl Başkanı Akar ise Bazı Büyükşehir Belediyelerinin Sınırlarının Değiştirilmesi ile 13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı ile halkın, demokrasinin ve toplumun iradesini bir kenara bırakıldığını öne sürdü.
     CHPli belediye başkanlarınca yönetilen Gözne, Yenice, Atalar ve Esenpınar beldelerinde hafta sonu oylamaların yapıldığını hatırlatan Akar, Toroslar, Gözne Beldesinde 2 bin 743 seçmenden 2 bin 25 kişi oy kullandı. Bin 984 hayır 24 evet 17 geçersiz oy kullanılmıştır. Tarsus, Atalar beldesinde bin 358 seçmenden bin 50 kişi oy kullandı. Bin 33 hayır 4 evet 13 geçersiz oy kullanılmıştır. Tarsus, Yenice beldesinde 5 bin 552 seçmenden 4 bin 80 kişi oy kullandı. 4 bin 66 hayır 10 evet 4 geçersiz oy kullanılmıştır. Erdemli, Esenpınar beldesinde ise bin 234 seçmenden 927 kişi oy kullandı 903 hayır 24 evet oyu kullanılmıştır. Seçim sonuçlarından beldesinin kapatılmamasını isteyen vatandaşların çoğunlukta olduğunu gördük. diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Mersin Milletvekili Atıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER