CHP Milletvekili Nazlıakanın KPSS açıklamasına tepki

CHP Milletvekili Nazlıakanın KPSS açıklamasına tepki


SİİRT (A.A) - Siirtliler, Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) sonucunda, iller sıralamasında Siirtin genel kültür testinde birinci olmasıyla ilgili CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıakanın twiter mesajına tepki gösterdi.
     Dün açıklanan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) katılan adayların sonuçlarına göre, genel kültür testinde Siirtin birinci sırada yer almasıyla ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıakanın KPSS sonuçlarına göre genel kültürde en başarılı il Siirtmiş. Sınavın adil olduğuna inansam Bravo Siirt diye haykırırdım şeklindeki mesajı Siirtlilerin tepkisine neden oldu.
     AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran twiter mesajında Siirtin başarısı sadece KPSS ile sınırlı olmadığını belirterek, Siirt sadece KPSS de değil ÖSYMde ve TÜBİTAK yarışmalarında da üstün başarı kazanmıştır. Siirt, eğitime yaptığımız yatırımların bir neticesi olarak son yıllarda gerçek başarıyı yakalamıştır. Açıklamanızla Siirtin başarısını gölgelemek gibi bir kastınızın olmadığına inanıyoruz ancak gerçek düşüncenizi yansıtan yeni bir açıklama bekliyoruz yer aldı.
     CHP İl Başkanı Nevaf Bilekte, milletvekili Kayanın açıklamasına tepkili olduklarını belirterek, Bu açıklama bütün Siirtliler gibi bizi de üzmüştür. Açıklamada belirtilen görüşlere katılmıyoruz. Siirtliler tepkilerinde haklıdırlar. Şiddetle kınadığımız bu açıklama için, genel merkez yetkilileri ile görüştüm ve parti mevzuatı çerçevesinde gereken işlemlerin yapılmasını istedim dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen -Zekeriya Güneş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Nazlıakanın KPSS açıklamasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER