CHP milletvekilleri Cilvegözü Sınır Kapısında

CHP milletvekilleri Cilvegözü Sınır Kapısında -CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: -Yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz


HATAY (A.A) - CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Suriyenin Babel-Hava Sınır Kapısında saldırıya uğrayan bazı Türk tırlarının yağmalandığını, sürücülerin canlarını zor kurtardığını hatırlatarak, Yurtta sulh, cihanda sulh istiyoruz dedi.
     Eryılmaz, beraberindeki CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ve Ali Demirçalı ile Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısında tır sürücüleriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
     Eryılmaz, burada yaptığı açıklamada, Suriyenin Babel-Hava Sınır Kapısında saldırıya uğrayan bazı Türk tırlarının yağmalandığını, sürücülerin canlarını zor kurtardığını hatırlattı.
     Yaşananların üzüntü verici olduğunu ifade eden Eryılmaz, şöyle devam etti:
     Saldırı sonrası tır sürücülerimizin çektiği görüntüler insanı dehşete düşürüyor. Hükümet tarafından beslenen korunan ve desteklenen bu silahlı grupların Türk vatandaşlarımızın canına ve malına gerçekleştirdiği saldırı bir terör saldırısıdır. Buna göz yumanlar suç işlemiştir, bu kişiler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Dış politikada izlediği yollar ülkemizi küresel güçlerin oyuncağı haline getirmiştir. Ülke, silahlı grupların karargahı ve eğitim alanı haline dönüşmüştür. Yurtta sulh cihanda sulh istiyoruz.
    
     Muhabir: Cem Genco/İsmihan Özgüven/Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP milletvekilleri Cilvegözü Sınır Kapısında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER