Çıldır Gölünde Buz Şöleni düzenlendi

Çıldır Gölünde Buz Şöleni düzenlendi -Ardahan Üniversitesi öğrencileri tarafından gölün tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, kardan heykeller yapıldı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesi öğrencileri tarafından Çıldır Gölünün tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Buz Şöleni düzenlendi.
     Çıldır Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, yüzeyi buzla kaplı gölde düzenledikleri şölende çeşitli figürlerin yer aldığı kardan heykeller yaptı. Halay çekip, kar topu oynayan öğrenciler, hoşça vakit geçirdi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürgan Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, öğrencilerin güzel bir iş yaptığını belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesini diledi.
     Üniversite öğrencilerinin yaklaşık 3 saat boyunca kardan heykeller yaptığını anlatan Doğan, bazı öğrencilerin ise kar topu oynamayı tercih ettiğini söyledi.
     Programı organize eden Çıldır MYO Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Muzaffer Sönmez ise Ardahanın kış memleketi olduğunu belirterek, kar ve kışı olumlu anlamda değerlendirmek istediklerini vurguladı.
     Okulun bilim kültür ve spor kulübünün başkanlığını da yürüten Sönmez, şunları kaydetti:
     Bugün bizler böyle bir etkinlikle Ardahanı, Çıldırı ve Çıldır Gölünü tanıttık. Aynı zamanda da eğlenerek hoşça vakit geçirdik. Bize Kars Kafkas Üniversitesi ve Göle Meslek Yüksekokulundan arkadaşlar desteğe geldiler. Bu çalışmayla kardan yararlanarak, ortaya bazı sanat eserleri çıkardık. Örneğin Çıldır Gölü denilince sarı balık akla gelir, onun heykelini de yaptık. Bunun dışında timsah, aslan, kardan adam, kardan evler, eskimo evleri yapıldı. Arkadaşlar güzel sanat eserlerini ortaya çıkardılar. Gelenler için çok büyük bir eğlence oldu.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çıldır Gölünde Buz Şöleni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER