Cilt kanseri Alpaslana yardım eli uzandı

Cilt kanseri Alpaslana yardım eli uzandı -Darende Kaymakamlığı, beyninde tümör bulunan ve yüzünde şişlikler oluşan cilt kanseri hastası 13 yaşındaki Alpaslan Kalayın tedavi dışındaki masraflarını karşılayacak (Fotoğraflı


MALATYA (A.A) - Darende Kaymakamlığı, beyninde tümör bulunan ve yüzünde şişlikler oluşan cilt kanseri hastası 13 yaşındaki Alpaslan Kalayın tedavi dışındaki masraflarını karşılayacak.
     Kaymakam Mehmet Aktaş, henüz 13 yaşında pek çok rahatsızlıkla mücadele eden ve bir süre önce kamuoyunun gündemine gelen Alpaslan Kalayın ailesini ziyaret etti. TOKİ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) yapılan sosyal konutlarda yaşayan Kalay ailesinin sorunlarını dinleyen Aktaş, çocuğun tedavi süreci hakkında bilgi aldı.
     Aileye gereken desteği vereceklerini belirten Aktaş, ailenin, tedavi sürecindeki yol masraflarını karşılayacaklarını, çocuk sağlığına kavuşuncaya kadar ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Devletin çocuğa sosyal güvence sunduğunu hatırlatan Aktaş, Kaymakamlık olarak bunun dışındaki giderleri de üstleneceğiz. Umarım Alpaslan için bir şeyler yapabiliriz dedi.
     Anne Dürdane Kalay ise Alpaslanın beynindeki tümör nedeniyle, arkadaşlarının çekinmesinden ve alay etmesinden endişe ederek okula gidemediğini, sokakta akranlarıyla oyun bile oynayamadığını söyledi. Anne Kalay, oğlunun 13 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarına göre daha küçük göründüğünü belirtti.
     Baba Hamit Kalay da çocuğunu birçok şehirde hastaneye götürdüğünü, bazı hastanelerin risk almadığını ifade ederek, yeşil kartlı oldukları için bir türlü tedaviyi yaptıramadıklarını söyledi.
     7 senedir mücadele ediyorum. Son bir yılda çaresizlikten yorgun düştüm diyen Kalay, oğlunu, yüz nakli operasyonlarıyla adını duyuran Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götürmek istediğini ifade etti.
     Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci ve SYDV Müdürü İ. Alaaddin Ateşin de hazır bulunduğu ziyarette, aileye tedavi sürecinde yapılması gerekenler hatırlatıldı ve Alpaslanın durumunun takip edileceği dile getirildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Cilt kanseri Alpaslana yardım eli uzandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER