Kadın girişimciler İzmir ile Tahran arasında

Kadın girişimciler İzmir ile Tahran arasında köprü olacak -İZTO İş Kadınları Konseyi ile Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu arasında işbirliği anlaşması imzalandı


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) İş Kadınları Konseyi ile Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
     İZTOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, İZTOnun, Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odasının daveti üzerine 9 kişilik heyetle Tahrana iş ve inceleme gezisi düzenledi.
     Gezi kapsamında, İZTO İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Nardalı Tokuş ile Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu Başkanı Seyedeh Fatemeh Moghimi, işbirliği anlaşması imzaladı.
     Tokuş, Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odası İş Kadınları Federasyonuna bağlı 4 bin iş kadını bulunduğunu, imzalanan anlaşma ile İranda faaliyet gösteren iş kadınları ile İzmir arasında bağ kurduklarını belirtti.
     İran ile Türkiye arasında birçok alanda ticari işbirliği potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Tokuş, şunları kaydetti:
     İşbirliği potansiyelini, iki ülke iş kadınları olarak daha iyi değerlendirmeliyiz. İmzaladığımız anlaşma ile, daha yakın işbirliği sağlamayı, ülkelerimiz arasındaki ekonomik, teknolojik ve insani ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçlara, fuarlara, toplantılara, konferanslara katılım ve heyet organizasyonları düzenleyeceğiz. Dış ticaret mevzuatı ve yönetmelikler konusunda karşılıklı olarak şirketlerin bilgilendirilmesini sağlayarak ticari faaliyetlerini daha rahat ve sağlam temeller üzerinde gerçekleştirmelerini sağlayacağız. Ayrıca, şehirlerimizdeki şirketlerin talepleri konusunda da birbirimize bilgi vereceğiz. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi için girişimci iş kadınları olarak üzerimize düşeni yapacağız.
     Tahran Ticaret, Sanayi, Madenler Odası İş Kadınları Federasyonu Başkanı Moghimi ise iş kadınlarının iki ülke arasındaki ticarette daha etkin yer alması için çalışacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kadın girişimciler İzmir ile Tahran arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER