Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama

Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama -CHP milletvekilleri, olay yerinde incelemede bulundu -CHP Kocaeli Milletvekili Güneş: -Faili meçhul bir fiilin olmaması, olayın aydınlanması için gerekli her türlü girişimde bulunacağız


HATAY (A.A) - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısında incelemelerde bulundu.
     Güneş ve Akgöl, beraberinde CHP il yöneticileri ile sınır kapısından girerek, savcılık ve gümrük yetkililerinden patlamayla ilgili bilgi aldı.
     Güneş, sınır kapısı önünde yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgi alma aşamasında bulunduklarını, daha sonra izlenimlerini ve kaygılarını kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.
     CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun talimatıyla buraya geldiklerini ifade eden Güneş, şunları söyledi:
     CHP Genel Başkanı, (konunun peşinde olmalıyız, izlemeliyiz, bilgi almalıyız) diye beni görevlendirdi. Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte buradayız. Bilgi almaya çalışacağız, tam bir bilgiye sahip olmaya çalışacağız. Faili meçhul bir fiilin, meçhul bir fiilin olmaması için, olayın aydınlanması için gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Şu anda yaptığımız bundan ibaret. Dikkat ederseniz zaten olay hakkında yetkililer tek bir bilgi veriyorlar. Sadece aracın Suriye tarafından geldiği konusunda ısrarlılar, onun dışında bir bilgi vermiş değiller. Biz de bu konuda bilgi almaya çalışıyoruz.
     Güvenlik kamerası görüntülerinin önemli olduğunu vurgulayan Güneş, 3 bakanımız seyretmiş, ben de bu görüntüleri izlemek için talepte bulundum. Onları gördüğümüz takdirde biz de sizlerle bir takım kaygılarımızı, olursa, paylaşacağım. Bombanın kaynağı konusunda, bombanın ne tip bir bomba olduğu konusunda açıklama yapılmadı. Bunu öğrenmeye çalışacağız dedi.
     Güneş, yaralılara acil şifa, ölenlerin ailelerine ise başsağlığı dileğinde bulundu.
     Öte yandan, olayda hayatını kaybeden iki Suriyelinin cenazesi de Cilvegözü Sınır Kapısından ülkelerine gönderildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Cilvegözü Sınır Kapısındaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER