Cizreye yeni park

Cizreye yeni park


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde Dicle Kalkınma Ajansının destekleri ile yaptırılan Bir Yudum Huzur Yaşam Parkı tamamlandı.
     İlçe Özel İdare Müdürlüğünün hazırladığı DİKAnın desteklediği proje ile ilgili gazetecilere açıklama yapan proje koordinatörü Faruk Özervarlı, kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik başlattıkları çalışmalar kapsamında Bir Yudum Huzur Yaşam Parkı projesi ile ilçeye yeni ve modern bir park kazandırıldığını söyledi.
     Cizrede planlama eksikliğinin başında gelen yeşil alan sayısının azlığı ve bunun arttırılması çabalarının ortak bir ürünü olan proje sayesinde atıl durumda olan arazilerin değerlendirilmesi ve kentin daha fazla yaşanılır hale gelmesini hedeflediklerini belirten Özervarlı, Nüfus itibariyle de büyümekte olan Cizrede yeşil alanın artmasına Yaşam Parkı büyük katkı sağlayacaktır. Modern şehircilik anlayışı ile bütünleşerek ilçe halkına ve özellikle genç kesime hitap edecektir. Parktaki voleybol ve basketbol sahaları, ailece oturulabilecek kamelyalar, yürüyüş bandı, otantik seyir terasları, sosyal ve kültürel birçok aktivite alanlarının Dicle Nehri ile bütünleşmesi sağlanarak, Cizre halkına sosyal ve kültürel açıdan ayrı bir hava kazandırılması amacı ile böyle bir projeyi hayata geçirdik dedi.
     601 bin liraya mal olan parkın önümüzdeki günlerde hizmete açılacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER