Çocuklar anne kucağından ayrılmasın diye...

Çocuklar anne kucağından ayrılmasın diye... -Türkiyenin yanı sıra yakın ülkelerden yılda 500 bin çocuğa sağlık hizmeti veren Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesine "Anne Oteli" inşa edilecek -Hastane Yöneticisi Dr. Balanlı: "Yoğun b


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ahmet Murat Balanlı, yoğun bakımda tedavi gören çocuk ile anneyi ayırmamak için "Anne Oteli" inşa edeceklerini bildirdi.
     Ahmet Murat Balanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesindeki tek çocuk hastanesinde en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını, hizmet kalitesi nedeniyle Edirneden Karsa Türkiyenin tüm illerinden ambulans helikopter ve uçakla gelen çocuklara sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.
     Azerbaycan ve Suriye gibi birçok ülkeden hasta çocukların da hastaneye getirildiğini anlatan Balanlı, yıllık hasta sayısının 500 bin olduğunu aktardı.
     Hastanenin nitelikli oda sayısını yükseltmeyi öncelikli hedef olarak belirlediklerini dile getiren Balanlı, kampüs içinde acil servis, yoğun bakım, onkoloji gibi birimlerden oluşan yeni hastane binası inşası için ihale yapıldığına işaret etti.
    
     -Beslenmede anne sütü önemli-
    
     Hastanenin, ağırlıklı olarak yoğun bakım hizmeti verdiğini bildiren Balanlı, "Yoğun bakıma gelen çocuğun beslenmesi, bakımı büyük önem taşıyor. Bu konu, hastanın tedavisi ile ilgili en ciddi süreçlerden biri. Yoğun bakımda kalan çocukların bağışıklık sisteminin gelişmesi için anne sütüyle beslenmesi gerekiyor. Anne ve çocuğu bir arada tutmak çok önemli. Annenin hastalık nedeniyle yaşadığı travma ve yaşanan psikolojik sorunlar iyileşme sürecini yavaşlatıyor" diye konuştu.
     Hastanenin sosyal hizmet uzmanlarının farklı illerden gelen aileleri çevredeki otellere ücretsiz konaklama amacıyla yönlendirdiğini dile getiren Balanlı, annelerin çocuklarının tedavi gördüğü hastanede kalmaları için "Anne Oteli" projesi geliştirdiklerini ifade etti. "Annenin çocuğunu kucağına alıp beslemesi gerekiyor. Biz yeni binanın yapımından sonra Anne Oteli projesini hayata geçireceğiz" diyen Ahmet Murat Balanlı, il dışından gelen annelerin konaklaması amacıyla modern bir otelin yapılacağını, 30-40 anneye aynı anda hizmet verilebileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Çocuklar anne kucağından ayrılmasın diye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER