Çocuklar için ikinci oyuncak ve kitap

Çocuklar için ikinci oyuncak ve kitap kumbarası -Dar gelirli çocuklar için oluşturulan kumbara şeklindeki oyuncak ve kitap evinde çok sayıda malzeme birikmesi üzerine ikincisi yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede, maddi durumu iyi olmayan çocuklar için oluşturulan kumbara şeklindeki oyuncak ve kitap evinde çok sayıda malzeme birikmesi üzerine ikincisi yapıldı.
     İlki Saraçlar Caddesine yerleştirilen oyuncak ve kitap kumbarasında çok sayıda kitap ve oyuncak birikti. Kumbaranın dolması üzerine Ayşe Kadın Caddesine yeni bir oyuncak ve kitap evi daha oluşturuldu.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini söyledi.
     Vatandaşların kullanmadığı oyuncak ve kitapları kumbara tarzında oluşturulan oyuncak ve kitap evine getirdiğini ifade eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     Oyuncak ve kitaplarla dolan evimiz 3 ayda bir boşaltılıyor. Bizim için önemli olan paylaşımdan yana olmaktır. Bu tür faaliyetlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Oyuncaksız çocuk kalmayacak. Çocuklara, ihtiyarlara, engellilere ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yeni kitap ve oyuncak biriktirme evinin buraya yerleştirilmesinin nedeni, çevrede engelli derneklerinin olması. Bu dernek yöneticilerinden ve üyelerinden isteğimiz, eve sahip çıkmaları. Bu ev engelli çocuklara yönelik olacak.
     Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak da evden çıkamayan engelli çocuklara kitap ve oyuncakları ulaştıracaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Çocuklar için ikinci oyuncak ve kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER