Çocuklarının başka okula gönderildiği iddiası

Çocuklarının başka okula gönderildiği iddiası -Ereğli ilçesinde çocuklarının başka okula gönderildiğini iddia eden öğrenci velileri duruma tepki gösterdi


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde çocuklarının başka okula gönderildiğini iddia eden öğrenci velileri duruma tepki gösterdi.
     İlçeye bağlı Ketenciler köyünde öğrencilerinin başka okula gönderilmesini istemeyen öğrenci velileri, kaymakamlık binası önüne gelerek, çocuklarının daha önce gittiği Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunda öğrenim görmelerini istedi.
     Ketenciler Köyü Muhtarı Yıldıray Özkara, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerine bağlı Merkez ve Kahyalar mahallesinde oturan çocukların yaklaşık 10 yıldan bu yana Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna gittiğini söyledi.
     Çocuklarının başka bir okula gönderileceğini iddia eden Özkar, şöyle konuştu:
     Biz bu konuyla ilçe milli eğitim müdürüne giderek öğrencilerimizin Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna gitmesini istedik. Bize, geçtiğimiz nisan ayında planlama yapıldığını ve bu işin olamayacağını iletti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candana bu durumu bildirdik. O da Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceğini söyledi. Milletvekilimiz bizi daha sonra aradı. Ketenciler köyünün, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna 9 kilometre mesafesinin olduğunu, Kaptaş İlköğretim Okuluna ise 6 kilometre mesafede olduğunu ve arada 3 kilometrelik bir mesafe bulunduğunu bildirdi. Biz öğrencilerimizin Kaptaşa değil de yine İlköğretim Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okuluna gitmesini istiyoruz.
     Ereğli Milli Eğitim İlçe Müdürü Abdüsselam Aksoy da, öğrencilerin okul mesafesinin uzak olmasından dolayı böyle bir planlamaya gidildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Çocuklarının başka okula gönderildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER