ÇOMÜde ziyaretler

ÇOMÜde ziyaretler -Avustralya Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı McKeon, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisarı ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Avustralya Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Matthew McKeon, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisarı ziyaret etti.
     ÇOMÜ ile Avustralyadaki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı işbirliklerini geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirilmesi konusunda öneriler alınırken, gerekli finansın sağlanması hususundaki olasılıklar gözden geçirildi.
     ÇOMÜ Uluslararası İşbirliği Anlaşmaları Koordinatörü Uzman Banu Tekinin de katıldığı ziyarette, öğrenci ve akademisyen değişiminin iki ülke için de yararlı olacağı, sürekli bir dostluk ve işbirliği sağlayacağı konusunda fikir birliğine varıldı. Söz konusu konulardaki gerekli çalışmaların ve projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi temennisinde bulunuldu.
    
     -BİSİADdan Rektör Laçinere ziyaret-
    
     Biga Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı (BİSAD) Ahmet Hamdi Özdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Özdemir, derneğin başkan yardımcısı Tamer Ergün ile idari sekreter Hasan Çınarın da katıldığı ziyarette, dernek olarak üniversitenin her etkinliği ve her çalışmasında destek vereceklerini söyledi.
     Bigada yaşayan, Bigaya yatırım yapanların, en doğru, en etkili yatırımın üniversitelere yapılacağının bilincinde olduklarını belirten Özdemir, Akademisyenlerin ve öğrencilerin Bigaya kattığı ivmenin farkındayız ve bu nedenle üniversitenin taleplerini yerine getirmek için birlikte hareket etmeye hazırız dedi.
     Rektör Laçiner ise Biga, Çan ve Yenicenin çok güçlü bölgeler olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
     Bugün yalnızca Bigada 6 bine yakın öğrencimiz var. Bazı bölümlere getirilen zorunlu yabancı dil eğitimiyle, yeni açılan ve açılması teklif edilen birimlerle bu bölgeyi daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Ancak akademisyenlerimizin aidiyetlerini artırmak, başarıyı yükseltmek için Biga ve bölgesinde bazı yenilikler yapmak gerek. Bunu üniversite ve ilçe işbirliğiyle sağlamak mümkün.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber ÇOMÜde ziyaretler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER