ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Depresyon hakkında yanlış bilinenler adlı konferans düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), Depresyon hakkında yanlış bilinenler adlı konferans düzenlendi.
     İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Numan Konuk, Süleyman Demirel Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, depresyonun bir beyin hastalığı olduğunu, kişiye aile, işve sosyal yaşantısında kayıplar yaşattığına dikkati çekti.
     Depresyonun birçok vücut işlevini etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Konuk, Depresyondaki kişinin karar alma süreçleri uzar ve kişi dikkatini toplamakta ve sürdürmekte zorlanır. Depresyon hastalığı aynı zamanda birçok fiziksel belirtiye neden olur. Birçok vücut fonksiyon bozukluğu da depresyona sebep olabilir. Demir eksikliği anemisi, troid hormon bozuklukları ve diğer endokrin bozukluklar da depresyona neden olabilir dedi.
     Konuk, tedavi edilebilir bir hastalık olan depresyonda tedaviye uyumun önemli olduğunu kaydetti.
    
     -Öğrenciler, Tıp Fakültesini ziyaret etti-
    
     Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri, İngilizce öğretmeni Bülent Kaya ve rehber öğretmen Halil İbrahim Temel ile ÇOMÜ Tıp Fakültesini ziyaret etti.
     Öğrenciler, fakülteyi çok beğendiklerini ifade ederek, böyle bir üniversitede öğrenim görebilmek için çalışmalarını daha da arttıracaklarını kaydettiler.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER