ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Çocuklar Evinde İngilizce şenliği düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çocuklar Evinde İngilizce şenliği düzenlendi.
     Çocuklar Evinin yöneticisi Derya Deniz, küçük yaş gruplarında yabancı dil çalışmalarının ancak çocuklara hedeflenen dilin sevdirilebilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.
     Deniz, çocuğun ancak sevdiği şeyi kabullendiğini belirterek, Sevmediği bir şeyi istemez ve reddeder. Bu yaklaşım yabancı dil için de geçerlidir. Çocukların konuya büyük yaş grubu öğrencileri gibi rasyonel bakması mümkün değildir. Dolayısıyla İngilizceyi sevdirmek için bu gibi etkinlikler düzenlemekteyiz dedi.
     Şenlikte çocuklar hazırladıkları gösterileri başarıyla sundu.
    
     -Makedonyalı öğrenciler ÇOMÜde-
    
     ÇOMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında yapılan protokol kapsamında, Makedonyanın İştip Gotsee Delçev Üniversitesi, Kalkandelen Devlet Üniversitesi, Kiril ve Metedoloji Üniversitesinden Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinde öğrenim gören 40 öğrenci, ÇOMÜde bir hafta süreyle Türkçe dersleri görecek.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Aziz Kılınç, üniversitede öğrencilerle bir araya geldi. Doç. Dr. Kılınç, Yunus Emre Enstitüsü hakkında bilgi verip, işbirliği çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.
     Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Alper Karazeybek ise hedeflerinin Makedonyada Türkolog yetiştirmek olduğunu bildirdi.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkalede Balkanlardan gelen insanları görmenin heyecan verici olduğunu ifade ederek, Çünkü Çanakkale de bir Balkan şehri gibi. Çok sayıda Balkan göçmeni insan yaşıyor. Bundan dolayı ÇOMÜnün Balkanlara dönük özel çalışmalar yapmasını planlıyoruz diye konuştu.
    
     -Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesinden FEFe ziyaret-
    
     Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Arıcan, Recep Yanar ve Fevzi Ali Damnalı, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesini (FEF) ziyaret etti.
     İlk olarak, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Erat ile görüşen sendikacılar, daha sonra Dekan Prof.Dr. Ahmet Erdemi makamında ziyaret etti. Yaşar, sendika olarak nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, Erdeme hazırladıkları dergilerden hediye etti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER