ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar:

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar: -ÇOMÜ son iki yılda çok büyüdü


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ÇOMÜ son iki yılda çok büyüdü dedi.
     Prof. Dr. Hisar, ÇOMÜnün Radyo Ton ile ortak yayın yapan radyosu olan Kampüs FMde katıldığı, Adan Zye ÇOMÜ programında, üniversitenin gösterdiği gelişmeyi istatistiki verilerle anlattı.
     Özellikle son iki yılda ÇOMÜde 3 yeni fakülte açıldığını belirten Hisar, akademik ve idari personel ile öğrenci sayılarındaki artışa dikkati çekti.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, şunları kaydetti:
     2010 yılında öğrenci sayımız 27 binken, Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Laçinerin göreve başlamasıyla yaklaşık iki yıl içerisinde, 10 bin öğrenci artarak 37 bine ulaştı. Akademik personel sayımız bin 200den bin 500e, idari personel sayımız ise 500den 700e ulaşmış durumda. Görüldüğü gibi ÇOMÜde sadece öğrenci sayısında değil, akademik ve idari personel anlamında da artış gözlenmekte. Bunun yanı sıra son iki yılda 3 yeni fakülte kurmuş bulunuyoruz, senato kararıyla YÖKe gönderdiğimiz 3 yeni fakülte açma kararımız daha var, onların da sonuçlarını bekliyoruz. 1 meslek yüksekokulunu ve 2 yüksekokulu da son iki yıl içinde akademik birimlerimize ekledik.
     Prof. Dr. Hisar, son iki yılda öğrencilerin katılım sağladığı kültürel ve sosyal etkinliklerin de arttığına değinerek, 2010 yılında 180 civarında kültürel faaliyetimiz varken, 2012 yılında bu sayı 250-300 civarına yaklaşıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER