Çorluda amatör spor kulüplerine maddi destek

Çorluda amatör spor kulüplerine maddi destek -Çorlu Kaymakamı Doğan: -Profesyonel sporcuların ortaya çıkışı ve gelişiminde önemli bir işlevi yerine getiren amatör spor kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya (


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, amatör spor kulüplerinin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
     Kaymakam Doğan, Çorlu Belediyesi Meclis salonunda amatör spor kulüplerine yardım dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, belediyenin amatör spor kulüplerine yaptığı maddi yardımın can suyu niteliğinde olduğunu söyledi.
     Yapılan katkının Çorluda sporun ve sporcunun gelişimi için çok önemli olduğunu ifade eden Doğan, Spor sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan ve teknolojinin gelişimi ile oluşan çeşitli bağımlılıktan uzak tutulabilmektedir. Yaşına ve kabiliyetine göre vatandaşlarımızı spora yönlendirmek önemlidir. Profesyonel sporcuların ortaya çıkışı ve gelişiminde önemli bir işlevi yerine getiren amatör spor kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya diye konuştu.
     Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan da sporun, insanlar arası iletişim sağlamada en önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.
     Sporun dostluk yönüne vurgu yapan Baysan, şunları kaydetti:
     Dünyada her yıl çeşitli spor dallarında birçok müsabaka gerçekleştirilmektedir. Spor insanları birbirlerine yaklaştırmakta, insanlar arası çeşitli dostluklar kurulmasına ve bu dostlukların pekiştirilmesine ön ayak olmaktadır.
     Geçtiğimiz yıllarda şehrimiz spor kulüplerine ve başarılı sporcularına Çorlu Belediyesi olarak yaptığımız malzeme ve altın ödüllerimizi Büyükşehir Belediye yasasının tanımış olduğu yetki ile amatör spor kulüplerine maddi yardım yaparak devam ettiriyoruz. Meclisimizce aldığımız kararla 2013 yılı içerisinde şehrimiz 10 amatör spor kulübüne 390 bin lira maddi yardımda bulunuyoruz.
     Konuşmaların ardından ilçedeki spor kulüp yöneticilerine çeşitli meblağlarda çekleri verildi.
     Törene, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı ve Çorlu Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek de katıldı.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Ergin Akgün / Salih Baran
     Yayıncı: Ersin Şiyhan
<< Önceki Haber Çorluda amatör spor kulüplerine maddi destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER