Çorumda bin 437 dekar arazi suyla

Çorumda bin 437 dekar arazi suyla buluşuyor -Alacada temeli atılan Kızkaraca Göletinin su tutmasıyla bin 437 dekar arazi suya kavuşacak


ÇORUM (A.A) - Çorumun Alaca ilçesinde temeli atılan Kızkaraca Göletinin su tutmasıyla bin 437 dekar arazi suya kavuşacak.
     Kızkaraca Göletinin Alacadaki temel atma törenine, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan katıldı.
     Açılışta konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Bağcı, göletin yapılmasında herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmediğine dikkati çekerek, köylülere bu özverilerinden dolayı teşekkür etti.
     Bazı yatırımların kamulaştırmadan dolayı hayata geçemediğini vurgulayan Bağcı, Bu yatırımlarla toprak suyla buluşacak. Ürün deseni çeşitlenecek, köylünün geliri artacak. Benzer yatırımları yapmak istediğimiz pek çok bölgemiz var. Ancak kamulaştırmayla zengin olma hayaline kapılan bazı vatandaşlarımız kamulaştırmayı zorlaştırıyor ve yatırımlar uzun zamandır bekliyor dedi.
     Milletvekili Uslu ise, göletin yapılma sürecini köylülerin yakından takip ettiğini, kendilerinin de işin takipçisi olduklarını dile getirdi.
     AK Partinin önceki yönetimlerin attıkları temellere sahip çıktığının iddia edildiğini belirten Uslu, şunları kaydetti:
     Araştırdım hakikaten onlar temel atmışlar. Polis Okulunun temeli 1994te atılmış. 2002de iş fesh edilmiş. 1995te devlet hastanesini ihale etmişler, iş tasfiye edilmiş. Merkez adliye sarayının temelini atmışlar, 2003te yine tasfiye edilmiş. AK Partinin yönetime gelmesiyle bu işler bitirilmiş. Attığımız temellere sahip çıkıyorlar diyorsunuz, temeller sizin olsun. Fakat bunu söyleyen adamın partisi 62 yıldır iktidar olamıyor ki, sen neden sahip çıkıyorsun. Ben kendimi acemi bir siyasetçi görüyordum ama benden de acemileri varmış. Toplama çıkarma yapmayı bilen herkes Çoruma yapılan hizmetleri çok iyi bilir.
     Çorum Valisi Çakırda çiftçilere ürün çeşitliliğini arttırmaları, bunu yaparken de akademisyenlerden ve tarım danışmanlarından yardım almaları tavsiyesinde bulundu.
     Temel atma töreninin ardından köydeki örnek meyve bahçesi gezildi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Çorumda bin 437 dekar arazi suyla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER