Acve hurmasının tanesi 1 lira

Acve hurmasının tanesi 1 lira -Peygamber Hurması olarak da bilinen Acve hurmasının kilosunun 100 liradan, tanesinin ise 1 liradan satışının yapıldığı bildirildi


KONYA (A.A) - Peygamber Hurması olarak da bilinen Acve hurmasının Konyada kilosunun 100 liradan, tanesinin ise 1 liradan satışının yapıldığı bildirildi.
     Konyada hurma satışı yapan bir firmanın yetkilisi İhsan Yıldırım, Acve hurmasının rivayete göre Peygamber Efendimiz tarafından ekildiğini ve adını buradan aldığını dile getirdi.
     Acve hurmasının diğer hurmalara göre daha büyük ve daha lezzetli olduğunu belirten Yıldırım, Bu hurma, hem büyüklüğü, hem lezzeti, hem şifa verici özelliği hem de manevi özelliği nedeniyle dünyanın en pahalı hurması olarak bilinir. Bu nedenle bütçeye göre kimine taneyle, kimine kiloyla veriyoruz dedi.
     Ellerinde küçük ve büyük boy olmak üzere iki tür Acve hurması bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
     Boyutu küçük olanların kilosunu 60 liradan satıyoruz. Büyük boydakileri ise 100 liradan müşterilerimize sunuyoruz. İnsanlar gerek tadı gerekse manevi yönünden bu hurmaya ilgi gösteriyor. Bazılarının bütçesi kilo ile almaya müsait olmadığı için onlara tane hesabıyla satıyoruz. Büyük boylarının tanesini 1 liradan satıyoruz. Bu hurmaya tok tutma ve ferahlatma özelliğiyle vatandaşların talebi oldukça fazla.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Acve hurmasının tanesi 1 lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER