Çorumdan Suriye halkına yardım eli

Çorumdan Suriye halkına yardım eli -Valilik koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 55 ton un ile 3 ton makarna, bölge halkına ulaştırılmak üzere Gaziantepe gönderildi


ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliği koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan 55 ton un ile 3 ton makarna, bölge halkına ulaştırılmak üzere Gaziantepe gönderildi.
     Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde, Suriyeli sığınmacıların işlemleri ile ilgili Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Merkez Valisi Veysel Dalmazın kendisini arayarak, bölgede acil olarak un ihtiyacı bulunduğu bilgisini ilettiğini söyledi.
     Bunun üzerine Pazartesi günü kentteki un üreticileriyle toplantı yaptıklarını ifade eden Vali Başköy, Arkadaşlarımız çok duygulandı ve gözyaşı döktüler. Kendi aralarında organize olarak kısa sürede 55 ton un ve 3 ton makarna gönderebileceklerini taahhüt ettiler. Pazartesi günü taahhüt edilen yardımları bugün yola çıkarıyoruz diye konuştu.
     Yardımların Gaziantepte Kızılayın depolarına indirileceğini belirten Vali Başköy, yardımların Vali Dalmaz ve Kızılayın koordinatörlüğünde Suriyedeki vatandaşlara dağıtılacağını dile getirdi.
    
     -Kardeşlerimizin imdadına yetişmiş olacağız
    
     Yardımın, genel yardım kampanyası olmadığını, durumun aciliyetine göre yapılan bir yardım olduğunu vurgulayan Vali Başköy, Bu yardım şunu gösteriyor ki, çok kısa bir süre içerisinde organize olup, acil yardımları mağdur kardeşlerimize ulaştırabiliyoruz. Bu yardım aynı zamanda halkımızın duyarlılığını ve hassasiyetini gösteriyor. Katkı yapan hayırsever iş adamı ve fabrika sahiplerine teşekkür ediyorum. Gönderdiğimiz bu yardımlarla kardeşlerimizin imdadına yetişmiş olacağız diye konuştu.
     Suriyedeki olayların da biran önce bitmesini istediklerini ifade eden Vali Başköy, şunları kaydetti:
     Suriyedeki kardeşlerimizin bu mağduriyetinin, mazlumiyetinin biran önce bitmesini bekliyoruz. Bunu canı gönülden istiyor ve dua ediyoruz. Çünkü bunlar bizi yürekten yaralıyor. Ülkemiz, 138 bin sığınmacı kardeşimizi vatan toprağında ağırlıyor. Her gün yediriyor, içeriyor ve giydiriyor... Bu, ülkemizin ve milletin himmetidir. Bu yardımlar Suriyenin içine gönderilecek. Böylelikle orada ki kardeşlerimizin imdadına yetişmiş olacağız.
     Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından dua okundu.
     Daha sonra un ve makarna yüklü kamyonlar, Gaziantepe uğurlandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay - İsmail Çimen
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Çorumdan Suriye halkına yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER