Çorumdan Suriye halkına yönelik yardımlar

Çorumdan Suriye halkına yönelik yardımlar


ÇORUM (A.A) - Çorumda 14 sivil toplum örgütü tarafından Suriye halkına yönelik başlatılan yardım kampanyasının devam ettiği bildirildi.
     İnsani Yardım Vakfı (İHH) Çorum İl Temsilcisi Selim Özkabakçı, yaptığı yazılı açıklamada, 14 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından başlatılan kampanyanın ilk etabında 25 tonluk gıda yardımının Suriyeye gönderildiğini hatırlattı.
     Yardım tırına Özgür-Der Çorum Şube Başkanı Bülent Gökgözle beraber Suriyeye kadar eşlik ettiklerini dile getiren Özkabakçı, şunları kaydetti:
     Suriyenin iç bölgelerinde mağduriyet daha fazla, savaş devam ediyor. Hayat durmuş gibi. Yakında Suriyeden açlık ölümleri haberleri alabiliriz. Bizler bu tablo karşısında sorumluyuz ve sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Suriye bizim sınavımız.
     Çorumdan, Suriye halkı için ikinci bir yardım tırı daha göndereceklerini belirten Özkabakçı, Yardımsever halkımızın destekleri gelmeye devam ediyor. İkinci etap yardımımızı tamamlamaya az kaldı. İnşallah kısa bir zaman sonra bu yardımları da Suriye halkına ulaştıracağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumdan Suriye halkına yönelik yardımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER