Çorum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim

Çorum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı -Vali Başköy: 2012 yılı içinde bin 119 kişi işe yerleştirildi, 597 kişi kurslara yönlendirildi


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, sosyal yardım kuruluşlarına yapılan başvurular kapsamında 2012 yılı içinde bin 119 kişinin işe yerleştirildiğini, 597 kişinin de kurslara yönlendirilerek bilgilendirildiğini söyledi.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Kasım ayı toplantısı Vali Sabri Başköy başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
     Toplantının açılışında konuşan Vali Başköy, işsizliğin dünyadaki en önemli sorunların başında geldiğini ifade ederek, kısa bir süre önce Uluslararası Çalışma Örgütünün, Türkiyenin son 3 yılda istihdamını en çok arttıran G-20 ülkesi olduğunu açıkladığını belirtti.
     Bu veriler sayesinde Türkiyenin dünyanın birçok ülkesinin dikkatini çektiğini dile getiren Vali Başköy, ülke ekonomisindeki güçlü büyüme rakamlarının uzun vadede istihdama da yansıdığını söyledi.
     İşsizlik konusunda Çorumda yapılan çalışmalara da değinen Vali Başköy, işsizliğin önündeki en büyük engelin, çalışma çağındaki nüfusun herhangi bir meslek sahibi olmaması olduğunu vurguladı.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu olarak işsizlik ve mesleki eğitimin önündeki sorunların kaldırılması için yapılan çalışmaları anlatan Vali Başköy, Bu çalışmalarımız için Çoruma işsizlik sigortası fonundan 11 milyon 399 bin 483 TL tahsis edilmiştir. Sosyal yardım talebinde bulunan vatandaşlarımıza yönelik olarak 2011 yılında uygulamaya koyduğumuz ve şuana kadar 4 bin 954 vatandaşımızın gerek evlerine gidilerek, gerekse İl Müdürlüğümüze davet edilerek ailelerindeki çalışabilecek durumda olanların tespiti yapılmıştır. 2012 yılı içinde bin 119 kişi işe yerleştirilmiş, 597 kişi kurslara yönlendirildi şeklinde konuştu.
     Kadın istihdamına da değinen Vali Başköy, kadınların istihdamının arttırılması konusunda son yıllarda birçok yasal düzenleme yapıldığını ancak bu düzenlemelerin hala yeterli olmadığını kaydetti.
     Vali Başköyün ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Zafer Eyvaz, müdürlüğün Ekim ayı içerindeki çalışmalarını anlattı.
     Daha sonra gündemdeki konuların ele alındığı toplantı, kurum temsilcilerinin görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER