Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Tunceli Milletvekili Genç: "Biz, barış sürecine kesinlikle karşı değiliz"


TUNCELİ (A.A) - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Biz barış sürecine kesinlikle karşı değiliz" dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceliye gelen Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlarda CHPnin barış sürecine karşı olduğu algısının kendisini üzdüğünü ifade etti.
     Bu yanlış algıya basında çıkan haberlerin neden olduğunu öne süren Genç, "Yanlış bir algılama var. Biz barış sürecine kesinlikle karşı değiliz. Vatandaşlarımıza da bunu açıkladık" diye konuştu.
     CHP olarak, ırka ya da mezhebe dayalı siyaset yapmadıklarını belirten Genç, Türkiyede demokrasi eksikleri olduğunu savundu.
     Demokrasideki eksiklikler giderildikten sonra Türkiyede bütün insanların haklarına razı olacağını ifade eden Genç, şunları kaydetti:
     "Dolayısıyla insanlar arasında bir çatışma ortamı da kalmaz. Bizim gördüğümüz temel eksiklik bu. Bunu gidermeye çalışıyoruz fakat birçok basın organında sanki CHP barış sürecine karşı gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor. Biz en başından beri bu memlekette silahlı mücadele ortadan kalkacaksa, silahlar yok edilecekse, insanlar sözle kendi meselelerini çözecekse bunu her şeyden çok isteyen bir partiyiz. Zaten Türkiyede var olan sorunları insanların tartışarak, karşılıklı anlayış içinde konuşarak çözeceğine inanıyorum."
    
     Muhabir: Fatma Çıray / Merve Topuz / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER