Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Tuncelide vatandaşlarla bir araya geldi


TUNCELİ (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu, Tuncelide açık hava toplantısında vatandaşların çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.
     Heyet üyeleri, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahine makamında ziyarette bulundu. Daha sonra kent merkezindeki kahvehaneleri ve esnafı ziyaret eden heyet üyeleri, Cumhuriyet Caddesi Yeraltı Çarşısı üstündeki meydanda vatandaşlarla bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Can Paker, Akil İnsanlar Heyetinin barış sürecinin esas sahibi olan halkın görüşlerini almak ve bunları Ankaradaki siyasi karar vericilere ulaştırmak için kurulduğunu belirtti.
     Kendilerinin hiçbir gruba ve siyasi harekete bağlı olmadığını vurgulayan Paker, Asıl egemenliğin sahibi sizler, süreci sonuca getirecek olanlarsınız. Biz ise büyük ölçüde sizlerin ne düşündüğünü, nasıl olması lazım geldiğini ve süreç içerisinde aklınıza takılan soruları bize iletmenizi istiyoruz diye konuştu.
     Zazaca konuşan Grup Üyesi Zübeyde Teker, vatandaşlara söz verdi.
     Vatandaşların konuşmasının ardından söz alan Grup Başkan Vekili Sibel Eraslan, görüşleri 17 başlık altında topladığını ve bunların, daha önce ziyaret ettikleri illerdekilerle benzer olduğunu belirtti.
     Vatandaşların emeğini gördüklerini ve artık tüm değerlerini topluma yaslayan, insani değerleri istikamet edinmiş, değerlere inanan fert, vicdan, adalet, hakkaniyet ve merhamet eksenli bir söyleme ihtiyacın olduğuna dikkati çeken Eraslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu topraklarda bu söylemi oluşturmaya geldik. Birbirimizin gözlerinin içine korkuyla veya utançla değil, umutla bakabilmek için bir araya geldik. Bu alanlara konuşma masalarına gelmeyi bu yüzden çok önemsiyorum. Birbirimizin geleceğini yok etmek yerine var etmek için, huzur için bir araya geliyoruz. Barışı ümit etmek için, yarınlar adına güzel hayaller kurabilmek için buradayız.
     Heyet üyesi Abdurrahman Kurt ise sürecin önemli kazanımlarından birinin "şehirlerdeki farklı düşüncedeki insanların bir araya gelerek düşüncelerini sunması" olduğunu ifade etti.
     Düşüncelerin hepsinin sonunda insan haklarında birleştiğini ve bunun da kendisini heyecanlandırdığını aktaran Kurt, şunları söyledi:
     Bu süreç önemli önemli bir süreç. Biz burada size umut satmaya gelmedik. Başkalarının kefili de olmaya gelmedik ama biz burada bir şeyi desteklemeye geldik. Diyorlar ki artık Türkiyede kardeş kanı dökülmesin ama demiyorlar ki sorunlar bitti herkes evine dönsün... Süt liman demiyoruz. Bugün Türkiyede yaşananın kardeş kavgasından hiçbir şey olmadığının herkes farkında. Gelin önce silahların sesini bir susturalım. Birbirimizi duyacak hale gelelim çünkü ülkenin batısındaki insan gerçekten tanımıyor. Biz de bunu duyuramadık. Ne medya ne siyasi partiler aracılık etti. Bir vesayet sistemi vardı. Bir oyun alanı belirlenmişti. Dediler ki hadi gelin oynayın o alan da bizi birbirimize yetiştirmiyordu. Bugün o alanları, bariyerleri yıkıyoruz. Bugün hepimiz düşüncelerimizi özgürce söyleyecek noktaya geldik.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER